بوی بد دهان
در دنیای امروز که ارتباطات در سطح بسیار بالایی قرار دارد ، بوی بد دهان از معضلاتی است که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر این مساله داشته باشد. بوی بد دهان یا به اصطلاح پزشکی هالیتوز از جمله مشکلات شایعی است که روزانه تعداد زیادی از بیماران به دلیلی این مساله به دندانپزشکی مراجعه می نمایند.
پوسیدگی دندان و بیماری های لثه مهم ترین عوامل ایجاد کننده بوی بد دهان در بیماران است . البته ممکن است که بوی بد دهان تحت عوامل دیگری نیز ایجاد شود ولی در بیشتر بیمارانی که برای انجام ارتودنسی دندان به ارتودنتیست مراجعه می نمایند ، بعد از معاینات مشخص می شود که بوی بد دهان در این بیماران به دلیل پوسیدگی های دندان یا بیماری های لثه بوده است.
زمان ایجاد بوی بد دهان
بوی بد دهان معمولا در در طول روز متفاوت بوده و در بیشتر افراد صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب و عصر ها نزدیک به پایان یک روز روزه داری به بیشترین مقدار خود می رسد. ترشح کمتر بزاق دهان در هنگام خواب و گرسنگی ، علت ایجاد این مساله می باشد. ترشح دوباره بزاق بعد از خوردن خوراکی و شستن دهان ، باعث ضدعفونی شدن محیط دهان می شود . از مهم ترین موارد تاثیرگذار روی بوی بد دهان ، می توان به خشکی دهان در اثر استرس ، کم آبی بدن ، روزه داری و مصرف خوراکی هایی با بوی نافذ اشاره نمود.
علت ایجاد بوی بد دهان
بوی بد دهان ممکن است که تحت عوامل بسیاری ایجاد شود که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:
1ـ چنانچه بیمار دندان پوسیده داشته باشد و یا در میان دندان های ترمیم شده بعد از پوسیدگی فضای خالی برای گیر کردن تکه های کوچک مواد غذایی باشد ، می تواند عاملی برای ایجاد بوی بد دهان باشد.
2ـ مواد غذایی فاسد شده که از دهان خارج نشده اند.
3ـ در مواردی براکت های تمیز نشده ارتودنسی دندان می توانند عامل ایجاد کننده بوی بد دهان باشد .
4ـ جرم هایی که در لبه لثه ها متراکم شده اند نیز می توانند بوی بد دهان ایجاد نمایند.
برخی از خدمات دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی :
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی .
0 دیدگاه