دکتر لیلا صدقی » متفرقه » راه حل طلایی برای رهایی از بوی بد دهان
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

راه حل طلایی برای رهایی از بوی بد دهان

در دنیای امروز که ارتباطات در سطح بسیار بالایی قرار دارد ، بوی بد دهان از معضلاتی است که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر این مسئله داشته باشد. بوی بد دهان یا به اصطلاح پزشکی هالیتوز از جمله مشکلات شایعی است که روزانه تعداد زیادی از بیماران به دلیلی این مساله به دندانپزشکی مراجعه می نمایند. در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از سوالات پر تکرار بپردازیم. همراه ما باشید.

علت بوی بد دهان

زمان ایجاد بوی بد دهان

بوی بد دهان معمولا در در طول روز متفاوت بوده و در بیشتر افراد صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب و عصر ها نزدیک به پایان یک روز روزه داری به بیشترین مقدار خود می رسد. ترشح کمتر بزاق دهان در هنگام خواب و گرسنگی ، علت ایجاد این مسئله می‌باشد. ترشح دوباره بزاق بعد از خوردن خوراکی و شستن دهان ، باعث ضدعفونی شدن محیط دهان می شود . از مهم ترین موارد تاثیرگذار روی بوی بد دهان ، می توان به خشکی دهان در اثر استرس ، کم آبی بدن ، روزه داری و مصرف خوراکی هایی با بوی نافذ اشاره نمود.

به طور کلی پوسیدگی دندان و بیماری های لثه مهمترین عوامل ایجاد کننده بوی بد دهان در بیماران است . البته ممکن است که بوی بد دهان تحت عوامل دیگری نیز ایجاد شود ولی در بیشتر بیمارانی که برای انجام ارتودنسی دندان به ارتودنتیست مراجعه می نمایند ،  بعد از معاینات مشخص می شود که بوی بد دهان در این بیماران به دلیل پوسیدگی های دندان یا بیماری های لثه بوده است.

علت ایجاد بوی بد دهان

بهتر است بدانیم آگاهی از علت بوی بد دهان می‌تواند کمک کننده مفیدی به فرد برای پیشگیری و همچنین درمان آن باشد. به طور کلی بوی بد دهان همیشه می‌تواند برای ف6رد آزاردهنده به شمار رود و فرد را در مواقعی از حضور در جمع مبصرف کند. در این میان فرد به جستجوی علت این عارضه آزاردهنده است. بهتر است بدانیم بوی بد دهان ممکن است که تحت عوامل بسیاری ایجاد شود که در ادامه به شرح آنها می پردازیم:

  • چنانچه بیمار دندان پوسیده داشته باشد و یا در میان دندان های ترمیم شده بعد از پوسیدگی فضای خالی برای گیر کردن تکه های کوچک مواد غذایی باشد ، می تواند عاملی برای ایجاد بوی بد دهان باشد.
  • مواد غذایی فاسد شده که از دهان خارج نشده اند.
  •  در مواردی براکت های تمیز نشده ارتودنسی دندان می توانند عامل ایجاد کننده بوی بد دهان باشد .
  • جرم هایی که در لبه لثه ها متراکم شده اند نیز می توانند بوی بد دهان ایجاد نمایند.
  • بهداشت دهان و دندان که از دوران کودکی‌هایمان تاکید بسیاری بر آن می‌شد، رعایت نکردن آن می‌تواند زمینه ساز بروز بوی بد دهان شود. به بیانی دیگر باکتری‌ها، غذاهای باقیمانده در دهان می‌توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند.
  • خشکی دهان: یکی دیگر از مواردی که می‌تواند باعث بوی بد دهان شود خشکی دهان است .به عبارتی دیگر کاهش تولید بزاق می‌تواند به بوی بد دهان منجر شود.
  • استعمال دخانیات: سیگار و سایر دخانیات می‌توانند بوی بد دهان ایجاد کنند.

مواردی که ذکر شد از علت این عارضه آزاردهنده است. اما راه تشخیص علت دقیق آن چیست. به بیانی دیگر فرد برای درمان این عارضه در ابتدا بهتر است علت آن را به طور دقیق تشخیص دهد. راه ‌های تشخیص این عارضه شامل:

  • بررسی وضعیت بهداشت و سلامت دهان و دندان: در ابتدا بهتر است برای بررسی وضعیت سلامت دندان و دهان به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پوسیدگی دندان که یکی از علل بوی بد دهان است، در فرد ایجاد شده باشد. 
  • آزمایش‌های پزشکی: یکی از دلایل بوی بد دهان می‌تواند مشکلات گوارشی باشد که با انجام آزمایش‌های خاصی می‌توان از وجود آن مطمئن شد. 
  • مشاوره با پزشک: مصرف برخی از دارو‌ها می‌تواند زمینه ساز بروز بوی بد دهان شود. در نتیجه می‌توانید با مراجعه به پزشک و بررسی دارو‌هایی که مصرف می‌کنید به علت این عارضه دسترسی پیدا کنید.
00:05
truncate dir-rtl

ترتیب مصرف دهانشویه و نخ دندان

استفاده از دهانشویه برای بوی بد دهان

یکی از راه‌هایی که می‌توان از بوی بد دهان رهایی پیدا کرد رعایت بهداشت و استفاده از دهانشویه است. در این میان زمان مناسب استفاده از دهانشویه و همچنین طریقه مصرف آن برایمان سوال می‌شود. در قدم اول بسیار مهم است که در اانتخاب دهان شویه مناسب دقت کافی را داشته باشید. همانطور که می‌دانیم دهان شویه های حاوی کلرهگزیدین، زینک، یا ترکیبات ضد باکتریایی موثر هستند که می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهند. همانطور که بیان شد، انتخاب دهان شویه متناسب با نیاز فردی مهم است (مثلا برای خشکی دهان، دهان شویه با ترکیبات مرطوب کننده مناسب است).

قدم بعدی برای تاثیر گذار دهانشویه نحوه استفاده آن است. در ابتدا سراسر دهان را با دهان شویه شستشو دهید، حدود 30 ثانیه تا 1 دقیقه.  پس از شستشو، دهان را کاملا با آب تمیز بشویید تا بقایای دهان شویه پاک شود. توجه داشته باشید که استفاده منظم از دهان شویه  برای بهترین نتیجه مهم است.

توجه داشته باشید بهترین زمان استفاده، صبح پس از مسواک زدن و شب قبل از خواب است. در صورت نیاز، می توان در طول روز نیز از دهان شویه استفاده کرد. نکات بسیار مهم و ایمنی در این روش بهداشتی آن است که از بلعیدن دهان شویه خودداری کنید.  در صورت تحریک یا حساسیت، استفاده را متوقف کرده و با پزشک مشورت کنید.

با رعایت این نکات، می توانید از دهان شویه ها برای رفع بوی بد دهان استفاده موثر داشته باشید. 

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی بوی بد دهان و راه‌های پیشگیری و درمان این عارضه پرداختیم. توجه داشته باشید که از درمان خودسرانه برای این عارضه خودداری کنید.

مقالات مرتبط
پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان به از بین رفتن بافت سخت دندان که شامل مینا و عاج می باشد، گفته می‌شود. اما...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =