پرکردی و ترمیم دندان
پرکردن دندان یا همان ترمیم دندان، فرآیندی است که طی آن قسمت های آسیب دیده دندان، پر شده و ترمیم می گردد.
پوسیدگی دندان یا حفره های دندانی، که در آن ها باکتری ها و موادغذایی باعث آسیب رساندن به بافت دندان می شود که باید سریعا توسط یک دندانپزشک خوب درمان و ترمیم گردد.در ادامه نحوه جلوگیری از پوسیدگی دندان، نحوه پرکردن دندان و همینطور مراقبت پس از ترمیم دندان بیان خواهد شد.
ماندگاری پرکردگی دندان
با توجه به جنس دندان، میزان پرکردگی و ترمیم دندان وبا مراقبت و نگهداری دندان و رعایت بهداشت، ممکن است چندسال ترمیم انجام شده به خوبی بماند. اما در نهایت باید جایگزینی برای آن مانند روکش و یا ایمپلنت، انتخاب کرد.
چه زمانی دندان نیاز به پرکردن دارد؟
قسمتی از دندان خرد و یا ترک خورده و یا پوسیده است و همچنین قابل ترمیم باشد، دندانپزشک، دندان را پر می کند. تازمانی که پوسیدگی در ناحیه ی پالپ دندان است، معمولا بدون درد و عارضه است ، بنابراین درد نشان دهنده این است که پوسیدگی، پالپ و عصب دندان را درگیر کرده است.
قسمتی از دندان که پوسیده است:
ناحیه ای از دندان که شکاف خوره و پوسیده است، نقطه ورودی برای مواد غذایی، باکتری ها است، که می تواند باعث درد، آسیب بیشتر به دندان و در نهایت پوسیدگی بیشتر شود.
باکتری هایی که به دندان نفوذ می کند به راحتی و با مسواک زن ازبین نخواهد رفت و درصورتی که به موقع درمان نشده و پوسیدگی برداشته نشود، ممکن است تا ناحیه ی پالپ دندان پیشروی کند و دندان نیاز به درمان ریشه پیدا کند.
چند راه اساسی وحیاتی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
- رعایت بهدشت دهان و دندان
- به صورت مرتب و حداقل 2 بار در روز مسواک زدن
- حداقل یک بار در روز نخ دندان بکشید
- پس از خوردن شیرینیجات حتما دندان ها را بشویید.
- معاینات منظم پزشکی، حداقل شش ماه یک بار به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید.
این نکته بسیار مهم است زیرا دندان با وجود رعایت بهداشت ممکن است به هر دلیلی دچار پوسیدگی دندان شود و بیمارهنوز درد خاصی احساس نکند، درصورتی که معاینات، نظم داشته باشد، پوسیدگی سطحی دندان تشخیص داده شده و به خوبی ترمیم می شود.
دکتر لیلا صدقی جراح و دندانپزشک، با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری های دهان و دندان می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از دندانپزشک زیبایی خوب در غرب تهران با شماره 02188696845 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را دراینستاگرام دکتر لیلا صدقی دنبال کنید.
روش های پرکردن دندان
کامپوزیت: این پرکننده ها به رنگ دندان هستند و نسبتا از دوام و مقاومت خوبی برخوردار هستند. و برای ترمیم های کوچک و یا دندان هایی در معرض دید است، مناسب هستند.
آمالگام : پرکننده های آمالگام قوی هستند و از ترکیب چندین عنصر فلزی پدید می آیند.بنابراین برای دندان هایی که برای جویدن هستند، توصیه می شود.
مراقبت بیشتر از دندان پر شده
زمانی که دندان پر می شود. هر سالی که می گذرد ممکن است پرکردگی تحلیل رفته و دندان آسیب پذیر تر شود، بنابراین باکتری ها راه نفوذی پیدا کنند و دندان بیش از پیش پوسیدگی عمیق پیدا کند. بنابراین مراقبت از دندانی که یک بار ترمیم شده باید بیشتر باشد.
در آخر، منتظر نمانید دندان صدمه جدی ببیند و یا دچار درد زیادی شوید و سپس به دندانپزشک مراجعه کنید، بلکه چکاب دوره ای دندان داشته باشید تا علاوه بر اینکه طول عمر دندان اصلی افزایش پیدا کند بلکه در زمان و هزینه نیز صرفه جویی گردد.
مقالات مرتبط:
تفاوت بلیچینگ دندان و جرم گیری
0 دیدگاه