دکتر لیلا صدقی » مقالات » آیا بلیچینگ برای دندان مضر است؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

آیا بلیچینگ برای دندان مضر است؟

آيا بليچينگ براي دندانها مضر دارد؟ آیا بلیچینگ باعث زیبایی دندان می‌شود یا در ازای زیبایی دندان، آسیبی جبران ناپذیر به آن‌هاوارد می‌کند؟ سوالاتی که ذکر شد و کلی سوال‌های دیگر، در ذهن فرد بعد از تصمیم به انجام بلیچینگ ایجاد می‌گردد. در این مقاله به بررسی سوال آیا بلیچینگ برای دندان‌ها عوارض دارد، می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

عوارض بلیچینگ دندان

عوارض بلیچینگ چیست؟

بلیچینگ یک روش محبوب در دنیای دندانپزشکی است. در این روش پرطرفدار که می‌تواند جنبه درمانی هم داشته باشد از ماده‌ای که با نام پراکسید هیدروژن شناخته شده است برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌گردد. حال سوالی که برایمان ایجاد می‌شود این است که آیا بلیچینگ برای دندان‌ها ضرر دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بدانیم بلیچینگ دندان مانند هر روش زیبایی اگر توسط متخصص ماهر و با تجربه انجام نگردد می‌تواند عوارض بی‌شماری را برای فرد رقم بزند. در نتیجه دقت و اهمیت دادن در انتخاب پزشک می‌تواند شخص را در رسیدن به نتیجه دلخواه و پیشگیری از عوارض کمک بسیاری بکند. حال در صورتی که پزشک ماهر و باتجربه این عمل زیبایی دندان را انجام دهد، این عمل زیبایی می‌تواند عوارضی را برای دندان‌ها داشته باشد؟

اگر بلیچینگ طبق نظر و دستور بهترین دندانپزشک زیبایی انجام شود، عارضه خاصی ندارد اما در بعضی موارد ممکن است یک‌سری عوارض جزئی داشته باشد که در ادامه به آن می‌پردازیم. عوارض بلیچینگ شامل:

  • حساس شدن دندان بعد از بلیچینگ: در انجام بلیچینگ ممکن است مشکلاتی پیش بیاید مانند حساس شدن دندان‌ها که ممکن است بعد از چند جلسه بلیچینگ، دندانها حساس شوند. این حساسیت به مدت چند هفته ادامه پیدا کند در این حالت باید از خمیر دندان‌های ضد حساسیت استفاده کنید تا حساسیت دندان‌ها را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانیم: تفاوت بین لمینت و سفید کردن دندان

  • قرمزی لثه:  یکی  دیگر از عوارضی که این روش مدرن می‌تواند با خود به همراه داشته باشد، تحریک شدن بافت لثه است. به بیان دیگر، موادی که برای انجام بلیچینگ استفاده می‌شود بسیار قوی هستند که همین امر باعث می‌شود، زمانی که این ماده به لثه برخورد کند، لثه دچار تورم و التهاب شود. البته باید توجه داشته باشیم که برخورد این ماده به دلیل قوی بودن با هر ناحیه‌ای می‌تواند قرمزی و تورم را به همراه داشته باشد که با گذشت زمان این موضوع برطرف می‌گردد.

مواردی که ذکر شد را می‌توان جزو عوارض بلیچینگ نام برد. باید دقت داشته باشید که با وجود اینکه بلیچینگ عوارض جانبی خاصی ندارد ودرمان بی‌خطری است اما استفاده از آن در دوران بارداری ، شیردهی و قبل از بلوغ کودکان ممنوع است.

نکات مهم از عوارض بلیچینگ دندان

بعد از پاسخ به سوال آیا بلیچینگ دندان ضرر دارد، علت محبوبیت روزافزون این روش زیبایی را متوجه شدیم. به بیان دیگر بلیچینگ دندان مانند هر عمل زیبایی می‌تواند با خود عوارضی داشته باشد اما باید توجه داشته باشیم که عوارض این عمل بسیار اندک است مانند تورم لثه که با مرور زمان برطرف می‌گردد.نکته دیگری که مهم تلقی می‌شود این است که می‌توانید با انجام یک‌سری نکات مراقبتی همین عوارض جزئی را از بین ببرید و زیبایی بی نقص را به دندان هدیه ببخشید. از جمله مراقبت‌های لازم شامل:

  • بهداشت دهان و دندان: نکته مهمی که بعد از انجام بلیچینگ، پزشک تاکید بسیاری بر آن دارد و نباید از آن غافل شویم بهداشت دهان و دندان است. به بیان دیگر با رعایت بهداشت می‌توانید از بروز عوارض پیشگیری کنید و همینطور بر ماندگاری آن اضافه کنید.
  • نکات پزشکی: بعد از اتمام این عمل زیبایی پزشک یک‌سری مراقبت‌های لازم را به شخص توضیح می‌دهد که رعایت همین اصول می‌تواند نقش پررنگی در پیشگیری عوارض داشته باشد.
  • رعایت تغذیه: توجه داشته باشیم که بعد از انجام بلیچینگ رعایت یک‌سری نکات در تغذیه نیز ضروری است. به طور مثال بعد از انجام این عمل شخص باید از نوشیدن و یا سرو مواد غذایی به شدت گرم یا سرد جدا خودداری کند. همچنین توجه داشته باشید که مصرف خوراکی‌هایی که دارای اسید سیتریک هستند را به حداقل رسانده و کاهش دهید.
  • انتخاب پزشک: یکی از مهم‌ترین مواردی که تاثیر پررنگ و چشم‌گیری در پیشگیری عوارض دارد انتخاب پزشکی ماهر و با تجربه است. توجه داشته باشید که برای این امر از دقت و تحقیق و پرس و جو نباید غافل شویم.

بیشتر بخوانیم: مراحل بلیچینگ دندان

مواردی که ذکر شد می‌تواند شما را از بروز عوارض و رسیدن به نتیجه دلخواه یاری کند. به طور کلی این روش به دلیل مزایای بی‌شمار و عوارض بسیار اندک، طرفداران بی‌شماری را به خود اختصاص داده است که این محبوبیت رو به افزایش است.

سوالات متداول

نتیجه‌گیری

آيا بليچينگ براي دندان‌ها مضر دارد؟ در این مقاله به بررسی این سوال پرداختیم و دانستیم که این عمل زیبایی می‌تواند عوارض اندک و ناچیزی داشته باشد که با انجام یک‌سری مراقبت‌ها و مراجعه به بهترین پزشک می‌توانید از بروز این عوارض جلوگیری کنید.

مقالات مرتبط
هزینه روکش دندان

هزینه روکش دندان

هزینه روکش دندان ایران بسته به نوع و جنس روکش، لابراتوار سازنده و دستمزد ارائه‌دهنده...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + سه =