دکتر لیلا صدقی » اصلاح طرح لبخند 2 » انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان

انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان در زیبایی لبخند جزو فاکتورهای مهمی است که لبخند را زیبا و طبیعی نشان می‌دهد؛ برای اینکه بخواهید رنگ خوبی برای کامپوزیت انتخاب کنید، مهم ترین نکته طبیعی بودن آن است که البته، برخی از افراد تمایل دارند بیشتر از دندان های خود سطح سفیدی لبخندشان به نظر برسد. به همین دلیل دندانپزشک زیبایی و ترمیمی باید مشاوره لازم را به بیمار بدهد و در نهایت تصمیم نهایی را بیمار خواهد گرفت، که البته بهتر است به راهنمایی های پزشک خود دقت داشته باشد؛ زیرا هر یک از اجزای دندان رنگ مخصوص به خود را دارد و با ایجاد کوچکترین اشتباهی ممکن است نتیجه اصلاح طرح لبخند با توقعات بیمار یکسان نباشد. امروز می خواهیم در این مطلب به شما در انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان کمک کنیم.

اشتباهات مهم در انتخاب رنگ کامپوزیت

اگر دندانپزشک زیبایی بخواهد تنها با چشم رنگ کامپوزیت دندان را انتخاب کند به دلیل تداخل نور و رنگ ممکن است اشتباهاتی رخ دهد  همچنین به دلیل روشن بودن رنگ دندان‏ها‎ یا ترانسلوسنسی و یا فرآیند فیزیکی و شیمیایی در درون انامل و دنتین، رنگدانه‏ ها‎یی که در ساختار درونی دندان قرار می‎‌ گیرند انتخاب را سخت تر می کند که در این میان از ابزارهای دیجیتالی استفاده می شود و این امکان را می دهد که درصد اشتباهات کمتر شود.

در دندان های تیره انتخاب رنگ کامپوزیت راحت تر است؛ اما به دلیل اینکه دندان های سالم و طبیعی رنگ روشن تری دارند، تشخیص نهایی سخت‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: مراقبت از روکش کامپوزیت دندان

ویژگی های زیبایی کامپوزیت های جلویی

امروزه، به غیر از تضمین ماندگاری کامپوزیت ضروری است که نتیجه گذاشتن کامپوزیت ها زیبایی مطلوبی داشته باشند. به عبارت دیگر تا حد امکان به ویژگی های طبیعی دندان های افراد شباهت زیادی داشته باشند.

چالش اصلی، دستیابی به یکپارچگی بین دندان های کامپوزیت شده و دندان های طبیعی مجاور است؛ برای رسیدن به این هدف نکته اصلی داشتن درک روشنی از مورفولوژی دندان در حال ترمیم است؛ یعنی رنگ، بافت، انتقال نور و شفافیت.

راهکار صحیح برای انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان

دندانپزشک باید با توجه به عواملی مانند ضخامت دندان و میزان درخشندگی دندان ها رنگ را تعیین کند و هر چه ضخامت دندان بیشتر باشد، درخشندگی آن کمتر می‌شود و از آنجایی که رنگ دندان تحت تاثیر مینای دندان قرار می گیرد، بهتر است از رنگ های کروم استفاده شود.

شرکت های سازنده موادی اعم از کامپوزیت‏‌ها‎ و پرسلن‏‌ها‎، رنگبندی‏ ها‎ را بر طبق نمونه رنگ های ویتا نامگذاری کرده اند که هر یک با یکدیگر تفاوت رنگی آشکاری دارند.

رنگ دندان باید با رطوبت دندان هماهنگ باشد با کم شدن آب دهان از درخشندگی مینای دندان کاسته می شود که همین امر می تواند دندانپزشک زیبایی را گمراه کند.

در رابطه با دوام کامپوزیت دندان باید گفت که با مرور زمان حرکت و تغییر رنگ به وجود می آید و ممکن است دو رنگی با افزایش سن و گذشت زمان به وجود بیاید که در نهایت فرد ناگزیر است از روش لمینت دندان و یا تعویض کامپوزیت ها استفاده کند.

رنگ کامپوزیت دندان

انتخاب سایه مناسب که دغدغه اصلی در اکثر درمان‌های دندان‌پزشکی است، ضروری است. به نوبه خود، کامپوزیت ماده ای است که به خوبی با هم ترکیب می شود و به نتایج عالی می رسد.

4 رنک اصلی کامپوزیت عبارت اند از:

  • A (قهوه ای مایل به قرمز)
  • B  (نارنجی-زرد)
  • C  (خاکستری مایل به قهوه ای)
  • D (صورتی خاکستری)

چگونه دندانپزشک رنگ کامپوزیت دندان را انتخاب می کند؟

دندانپزشک با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند رنگ چشم، رنگ پوست، رنگ موها و تطابق با سایر دندان های شما رنگ کامپوزیت را تعیین می‌نماید. حتی شخصیت، حرفه کاری و سلیقه مشتری ممکن است، در انتخاب رنگ تاثیر داشته باشد. در کل، در انتخاب کامپوزیت دندان بهتر است بیشترین سازگاری را با سایر دندان های طبیعی داشته باشد.

برای تعیین رنگ، استفاده از راهنمای سایه های رنگ دندانپزشک زیبایی ترکیبی از کامپوزیت رزین ها و رنگ های مختلف را کنار دندان های شما قرار می‌دهد تا بهترین رنگ را پیدا نماید. سپس می‌توانید در پایه های رنگ موجود در دسته بندی تعیین شده توسط پزشک، جستجو کنید و به طور مثال روشن ترین و سفید ترین رنگ آن دسته بندی را به عنوان رنگ کامپوزیت خود انتخاب کنید.

دندانپزشک با تجربه برای طبیعی تر کردن رنگ کامپوزیت دندان از تکنیک لایه گذاری استفاده می کند. در اصل از یک رنگ پایه رزین کامپوزیت برای لایه میانی و از رنگ های سفیدترو درخشان تر هستند؛ در لبه‌های دندان‌ها استفاده می نماید و این رزین ها را به صورت لایه لایه روی هم و روی دندان ها شکل داده تا رزین های کامپوزیت نیز مانند دندان طبیعی خود بیمار در ناحیه میانی و در اطراف لبه های دندان شفاف تر دیده شوند؛ بنابراین رنگ انتخابی برای کامپوزیت دندان شما به عنوان رنگ پایه در نظر گرفته می شود و دندانپزشک شما با توجه به مهارت و تجربه ای که دارد؛ از سایه های رنگ مختلف برای ترکیب کردن آن با رنگ کامپوزیت دندان پایه استفاده کرده و ظاهری طبیعی تر به کامپوزیت دندان می دهد.

سوالات متداول

کلام آخر

اکنون که با روش انتخاب رنگ کامپوزیت دندان آشنا شده اید، در هنگام تصمیم گیری حتما کلینیکی را انتخاب کنید که مراجعه کنندگانش از مهارت و تخصص دکتر رضایت داشته اند و از ارائه خدمات تخصصی آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

مقالات مرتبط
5 علت مهم پوسیدگی دندان

5 علت مهم پوسیدگی دندان

علت های پوسیدگی دندان چیست؟ اگر شما هم جزو افرادی هستید که دچار پوسیدگی دندان شده‌اید و...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =