دکتر لیلا صدقی » متفرقه » تعویض پرکردگی آمالگام
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

تعویض پرکردگی آمالگام

تعویض پرکردگی آمالگام

آمالگام دندانی یک ماده غیرهمرنگ با دندان می باشد که اصولا به رنگ نقره ای و یا سیاه است . به دلیل عدم هماهنگی این مواد با رنگ دندان ها، بسیاری از مردم برای تعویض پرکردگی آمالگام به دندانپزشک مراجعه می کنند . اما انجام این کار چه شرایطی دارد ؟

تعویض پرکردگی آمالگام

تعویض پرکردگی آمالگام

ترمیم قبلی دندان که توسط ماده سیاه آمالگام پر شده اند قابل تعویض می باشد ؟

این سوال از متداول ترین سوالات مراجعه کنندگان می باشد، دکتر صدقی در این زمینه اظهار داشت : با توجه به اهمیت فراوانی که مردم برای ظاهر دندان های خود در نظر دارند، ترمیم های  آمالگام به دلیل رنگ سیاهی که دارند مورد قبول آن ها نمی باشد تا جایی که مراجعه کنندگان این روزها تمایل دارند ترمیم های قبلی را تغییر داده و به وسیله مواد همرنگ دندان و یا همان کامپوزیت دندان پر نمایند .

انجام این کار قابل اجرا می باشد، اما شرایط خاصی برای آن وجود دارد . قبل از انجام آن باید عکس رادیوگرافی از دندان تهیه شود تا عمق پرکردگی دندان مشخص شود و سپس با توجه به عمق پرکردگی دندان می توان تشخیص داد که انجام این کار به صلاح بیمار می باشد و یا خیر .

و اما چند نکته در تعویض دندان ترمیم شده با آمالگام  …

درصورتی که عمق ترمیم آمالگام قبلی زیاد باشد و به عصب نزدیک باشد، توسط تعویض آمالگام و قرار دادن کامپوزیت ( ماده همرنگ دندان ) احتمال به وجود آمادن حساسیت های بعدی دندانی، خصوصا حساسیت به سرما وجود دارد. در این شرایط پزشک توصیه نمی کند که بیمار به دلیل زیبایی دندان خود، سلامت آن را به خطر بیاندازد .

مورد دیگری که ترمیم های آمالگام قابل تعویض نیستند، هنگامی است که عمق ترمیم قبلی زیاد بوده و تا زیر لثه این ترمیم پیش رفته است. به دلیل حساس بودن مواد کامپوزیت به رطوبت بهتر است این کار به هیچ عنوان انجام نشود .

شرایط بهداشت دهان بیمار مشخص می کند که آیا انجام این کار صحیح می باشد و یا خیر . در افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند، ریسک پوسیدگی دندان در آن ها بالا می باشد و در نتیجه بهتر است این کار انجام نشود .

دلایل پوسیدگی دندان بعد از پرکردن دندان ؟

یکی از مواردی بسیار برای مردم سوال می شود این است که دندانی که دچار پوسیدگی شده مجدد منجر به پوسیدگی نمی شود، نکته قابل توجه این است که ترمیم دندان یک درمان پیشگیرانه نمی باشد و تنها پوسیدگی دندان فعلی برداشته می شود و از پیشرفت و یا درگیری پالپ دندان جلوگیری می نماید . به عنوان مثال هنگامی  که سطح دندان پر می شود، دیواره های دندان هنوز می تواند منجر به پوسیدگی دندان شوند.

جالبتر آنکه دندانی که دچار درمان ریشه دندان شده هم می تواند منجر به پوسیدگی دندان شوند.

روکش دندان تا حد بسیار زیادی از پوسیدگی دندان جلوگیری می کنند . اما با مرور زمان و تحلیل لثه و امکان ورود عوامل پوسیدگی زا به زیر روکش دندان ، درمان ها حتی در زیر روکش هم می توانند دچار پوسیدگی شوند .

به منظور انجام خدمات دندانپزشکی بهتر است به یک دندانپزشک خوب مراجعه نمایید تا با بهترین روش این کار را برای شما انجام دهد .

راه های ارتباطی با دکتر لیلا صدقی ، جراح و دندانپزشک :

شماره تماس :02188696845

پیج اینستاگرام دکتر لیلا صدقی

برای کاهش پوسیدگی دندان چه باید کرد ؟

رعایت بهداشت دهان به طور منظم و روزانه سه مرتبه می تواند تا حد بسیار زیادی از ایجاد پوسیدگی دندان ها جلوگیری نماید . استفاده از نخ دندان و یا واترجت بسیار مناسب می باشد . بعد از مصرف شیرینی و شکلات حتما دهان و دندان را شست و شو دهیم . از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده نمایید تا منجر به تقویت مینای دندان شود .

مقالات مرتبط
پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان به از بین رفتن بافت سخت دندان که شامل مینا و عاج می باشد، گفته می‌شود. اما...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =