دکتر لیلا صدقی » متفرقه » درمان‌های دندانپزشکی در ماه رمضان
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

درمان‌های دندانپزشکی در ماه رمضان

درمان‌های دندانپزشکی در ماه رمضان

با ورود به ماه رمضان ، ممکن است که برای بسیاری از بیماران در خصوص درمان‌های دندانپزشکی در ماه رمضان سوالاتی ایجاد شود. دکتر لیلا صدقی ، جراح و دندانپزشک زیبایی برای بیمارانی که پاسخ مشخصی برای شبهات و سوالات بیماری دندان های خود ندارند ، توصیه ها و نکانی را مطرح می نمایند تا بیماران بدون دغدغه و اطمینان از صحت روزه خود به درمان مشکلات دهان و دندان خود بپردازند.

درمان‌های دندانپزشکی در ماه رمضان

1ـ وسایل معاینه :

روزه داران باید بدانند که وارد شدن وسایل دندانپزشکی به دهان و در حالت کلی هرگونه جسم غیر خوراکی به دهان بلامانع بوده و بیماران با خیال راحت می توانند برای معاینه به دندانپزشکی مراجعه نمایند.

2ـ تزریق بی‌حسی دندان :

ماده بی حسی در دندانپزشکی از موضوعاتی است که شاید باعث نگرانی روزه داران شود. اما باید دانست که مراجع اسلام ، آمپولی که به جای غذا به کار رود را مبطل روزه دانسته اند لذا آمپولی که برای بی حسی یا دارو به کار می رود ، مشکلی برای روزه دار ندارد.

3ـ خون و ترشحات دندان :

بعضی از اعمال دندانپزشکی ممکن است باعث خونریزی در دهان شود که فرو بردن عمدی این خون و ترشحات روزه را باطل می‌کند اما اگر سهوا انجام شود مشکلی ندارد.

4ـ خروج خودبخودی چرک از دندان :

زمانی که دندان بیمار دچار آبسه شود ، خروج خودبخودی چرک از مجرای آن و فرودادن طبیعی آن مشکلی برای روزه دار ایجاد نمی کند. اما خروج چرک طی یک عمل ارادی و فروبرده شدن آن همراه با بزاق برای روزه دار مشکل دارد.

5ـ پانسمان موقت دندان :

بعد از انجام کارهای دندانپزشکی مانند درمان های ریشه لازم است که دندان به صورت موقت پانسمان شود. ممکن است که این پانسمان در دراز مدت در بزاق دهان حل شده و حتی مزه آن در دهان احساس شود. فرو دادن سهوی این مواد در افراد روزه‌دار بلامانع می باشد.

6ـ استفاده از نخ دندان :

یکی از موارد بطلان روزه ، فرو دادن ذرات غذایی میان دندان ها به عمد می باشد. استفاده از نخ دندان از ضروریات بهداشت دهان و دندان است که می تواند این مشکل را برای روزه داران حل نماید.

7ـ مصرف داروها :

گاهی ممکن است بعد از انجام اعمال دندانپزشکی ، دندانپزشک زیبایی داروهایی مانند آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز نماید که این داروها باید سر ساعت خاصی مصرف شوند. اما نگران این داروها نباشید چرا که دندانپزشک شما می تواند در این ماه از داروهایی که ماندگاری بیشتری دارند ، استفاده نماید تا بیمار بتواند آن ها را 2 بار در طول روز و در بازه اذان مغرب تا اذان صبح مصرف نماید.

با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی .

 

مقالات مرتبط
پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان به از بین رفتن بافت سخت دندان که شامل مینا و عاج می باشد، گفته می‌شود. اما...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + چهار =