دندانپزشکی ترمیمی :
دندانپزشکی ترمیمی روشی از درمان دندانی است که در طی آن می توان بافت دندان را مرمت و بازسازی کرده یا بخش هایی را مجددا تولید نمود در این درمان امکان ارائه خدمات دندانپزشکی زیبایی نیز وجود دارد . در دندانپزشکی ترمیمی ، تمامی مشکلات و ناهنجاری هایی که به زیبایی فرد لطمه می زنند ، رفع خواهند شد .
راهکارها و متدهای ترمیم دندان :
عموما 2 راهکار کلی برای ترمیم دندان ها وجود دارد . این دو روش عبارتند از : راهکار مستقیم و راهکار غیر مستقیم . مراحل و تکنیک هریک از این راهکارها به ترتیب زیر است :
راهکار دندانپزشکی ترمیمی مستقیم :
در این تکنیک مواد ترمیم فقط در یک جلسه در حفرات به وجود آمده قرار داده می شوند . ناگفته نماند که حفرات آماده به کمک دستگاه های مخصوص دندانپزشکی پیش از جایگذاری موادباید کاملا خالی بوده و از دید پزشکی بی عیب و نقص باشند . مواد ترمیم کننده عبارتند از : رزین آینومر ، گلس آینومر ، برخی رزین های کامپوزیت و آمالگام و . . .
راهکار دندانپزشکی ترمیمی غیر مستقیم :
در این تکنیک معمولا نیاز است چند جلسه تشکیل شود تا درمان تکمیل گردد . کمترین تعداد جلسات درمانی در روش غیر مستقیم 2 جلسه بوده که مراحل آن عبارتند از : تراش دادن دندان و آمادگی آنها برای دریافت مواد ترمیمی ، تهیه غالب در مرحله بعد و فرستادن آن به لابراتوار دندانپزشکی ، تهیه بخش ترمیمی در لابراتوار ، مراجعه مجدد بیمار در جلسه بعدی و جایگذاری قالب آماده در حفره مورد نظر از سوی دندانپزشک و در آخر اصلاح فرم دندان .
مواد دندانپزشکی ترمیمی تک جلسه ای :
آمالگام : این ماده از جمله موادد پرکاربرد در دندانپزشکی ترمیمی است . آمالگام بیش از یک قرن است که با هدف درمان ایرادات دندانی به کار گرفته شده و از جمله مواد پایدار و بسیار مقاوم به حساب می آید . این ماده در مقابل سایش مقاومت بسیار زیادی از خود نشان داده و بزرگ ترین مزیت آن قیمت ارزانش است . از این رو سال های سال است که از آمالگام در دندانپزشکی بهره گیری می شود . از نظر متخصصین و محققان ، ماده مذکور کاملا ایمن بوده و خطری برای بدن ندارد . این ماده به منظور ترمیم دندان های آسیا بسیار اثر بخش و مقاوم است و در مقابل جویدن ، ساختار خود را از دست نخواهد داد.
کامپوزیت : کامپوزیت از مواد مرکبی متشکل است که عموما از یک نوع رزین آکریلیک و ذره های نرمی مشابه شیشه در ترمیم دندان کاربرد گسترده دارد . این مواد در برابر شکستن ، ترک و جویدن بسیار مقاوم می باشند .
گلس آینومر : گلس آینومر ها دقیقا همرنگ دندان هستند و معمولا از ترکیب اسید آکریلیک با پودر شیشه ای ساخته می شوند . کاربرد این موادا در مرمت حفرات دندانی خصوصا سوراخ های سطحی ریشه دندان است .
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی دندانپزشک زیبایی.
0 دیدگاه