جراحی ایمپلنت دندان روشی است که در آن پایه های فلزی پیچ مانند، جایگزین ریشه دندان می شود. دندان های مصنوعی جایگزین دندان های آسیب دیده یا از دست رفته می شوند که مانند دندان های واقعی به نظر می رسند و کار می کنند.
نحوه انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش باشد. مهمترین مزیت ایمپلنت پشتیبانی کامل از دندانهای جدید شما است. فرآیندی که نیاز به بهبود استخوان در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجا که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، این روند ممکن است ماه ها طول بکشد.
چرا ایمپلنت انجام می شود؟
کاشت دندان با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرد، جایی که به عنوان ریشه دندان های از دست رفته عمل می کند. از آنجا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت ها با استخوان فک شما ترکیب می شود، ایمپلنت ها با لغزش یا آسیب استخوانی از طریق پل های ثابت یا دندان مصنوعی آسیب نخواهند دید و خراب نمی شوند.
به طور کلی در شرایط زیر می توانید ایمپلنت های دندانی را انجام دهید:
- یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید.
- استخوان فک شما به رشد کامل رسیده باشد.
- استخوان کافی برای ایمن سازی ایمپلنت ها داشته باشید یا قادر به پیوند استخوان باشید.
- بافت دهان سالم داشته باشید.
- بيماري زمينه اي كنترل نشده مثل ديابت كنترل نشده، نداشته باشید که بر ترمیم استخوان تأثیر بگذارد.
- قادر به استفاده از پروتز نیستید.
- می خواهید گفتارتان را بهبود ببخشید.
- سیگار نکشید.
آمادگی قبل از ایمپلنت دندان
از آنجا که ایمپلنت های دندانی به یک یا چند عمل جراحی احتیاج دارند، برای آماده سازی برای انجام فرآیند، باید یک ارزیابی دقیق داشته باشید، از جمله:
آزمون جامع دندانپزشکی. ممکن است شما از اشعه ایکس دندان و تصاویر سه بعدی استفاده کرده باشید و مدل هایی از دندان و فک خود ساخته باشید.
بررسی سابقه پزشکی خود. در مورد هر گونه شرایط پزشکی و هر دارویی که مصرف می کنید، از جمله داروهای تجویز شده و بدون نسخه و مکمل ها، به پزشک خود بگویید. اگر بیماری قلبی یا کاشت ارتوپدی خاصی دارید، ممکن است پزشک برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک برای شما تجویز کند.
برنامه درمان متناسب با شرایط شما، در این طرح عواملی از جمله تعداد دندانهای مورد نیاز برای تعویض و وضعیت استخوان فک و دندانهای باقیمانده شما در نظر گرفته شده است.
برای کنترل درد، گزینه های بیهوشی در حین جراحی شامل بی حسی موضعی، آرام بخشی یا بیهوشی عمومی است. با متخصص دندانپزشکی خود صحبت کنید که کدام گزینه برای شما مناسب است. تیم مراقبت از دندان شما بسته به نوع بیهوشی قبل و بعد از جراحی در مورد خوردن و آشامیدن به شما آموزش می دهد. اگر احساس آرامش با بیهوشی عمومی دارید، برنامه ریزی کنید که کسی شما را بعد از جراحی به خانه منتقل کند و انتظار داشته باشد که برای بقیه روز استراحت کند.
نکات مهم پس از جراحی ایمپلنت
- برای تسکین درد بعد از جراحی ایمپلنت با تجویز پزشک از قرص های مسکن استفاده کنید.
- از کمپرس یخ استفاده کنید. یخ را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی صورت و در ناحیه کاشت ایمپلنت گذاشته سپس بردارید و 10 دقیقه استراحت کنید. این کار را تا 3 ساعت بعد از ایمپلنت تکرار کنید تا ورم کمتری داشته باشید.
- یک از عوارض عمل جراحی ایملپنت، ورم است. مقدار کم آن نشانه شروع ترمیم نسوج می باشد ولی در صورت وجود تورم بیش از حد، به پزشک مراجعه کنید.
- 2 تا 3 روز بعد از عمل، زودتر از ساعت معمول بخوابید.
- حرارت بدن بعد از جراحی تا حدودی افزایش می یابد و این از واکنش های طبیعی بدن هنگام ترمیم است. ولی اگر حرارت بدن بیش از حد بالا باشد ممکن است محل جراحی عفونی شده باشد در این صورت به جراح دندانپزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم انجام شود.
- روزانه 2 تا 3 لیتر مایعاتی از قبیل شیر، آب و آب پرتقال استفاده شود.
- تا 72 ساعت بعد از کاشت ایمپلنت از استعمال دخانیات پرهیز کنید.
- در مواقعی که در ناحیه جراحی شده خونریزی بوجود آمد از یک قطعه گاز استفاده کنید. گاز را در محل جراحی گذاشته و به مدت 1 تا 2 ساعت فشار دهید.
- اگر روی صورت خود تغییر رنگی ایجاد شد مضطرب نشوید زیرا یکی از عوارض جراحی می باشد.
- برای محافظت از ناحیه جراحی، خمیر صورتی رنگی در محل جراحی شده قرار می دهند که بهتر است تا یک هفته در آن محل بماند. در صورت شل شدن یا درد شدید می توانید آن را بردارید.
نکات مهم پس از روکش دندان های طبیعی
- جهت معاینه و بررسی روکش دندان هر 6 ماه یا حداکثر یکسال به دندانپزشک مراجعه شود.• ممکن است دندان ها بعد از روکش کردن به سرما و گرما حساس شود این حساسیت به مرور کم می شود درصورتی که حساسیت کمتر نشد حتما به پزشک مراجعه شود.
- رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از نصب روکش اهمیت زیادی دارد و به سادگی قبل نیست و لازم است که از لوازم مخصوص مثل مسواک و نخ دندان استفاده شود.
- به هنگام لق شدن روکش حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. کوتاهی در این امر منجر به فاسد و پوسیده شدن کامل دندان زیر روکش می شود.
- اگر روکش دندان بلند و با دندان های دیگر درگیر بود با فشار آوردن به آن سعی نکنید آن را برطرف کنید زیرا باعث شکستن چینی روکش می شود. در این مواقع به پزشک خود مراجعه کنید.
- در بعضی از مواقع روکش دندان تا مدتها بدون مشکل است ولی بعد از مدتی به سرما و گرما و فشار حساس می شود در این مواقع دندان ها باید توسط پزشک بررسی شود. این مشکل ممکن است ناشی از 1- درد دندان های مجاور باشد ولی در دندان روکش شده حس شود، 2- شل شدن چسب روکش و لقی آن باشد. 3- کوبیده شدن غذا در بین روکش و دندان مجاور باشد.
- روکش دندان طول عمر معینی دارد. در بهترین شرایط، عمر مفید روکش حدود 8 تا 10 سال است. بعد از این مدت روکش باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد و در صورت لزوم تعویض شود.
آنچه شما می توانید انتظار داشته باشید
جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک عمل جراحی سرپایی است که به صورت مرحله ای و با زمان بهبودی بین مراحل انجام می شود. روند قرار دادن ایمپلنت دندان شامل مراحل مختلفی است، از جمله:
- برداشتن دندان آسیب دیده
- آماده سازی استخوان فک (پیوند)، در صورت نیاز
- کاشت دندان
- رشد و ترمیم استخوان
- قرار دادن تکیه گاه
- قرار دادن دندان مصنوعی
کل مراحل ممکن است از ابتدا تا انتها ماهها طول بکشد. بیشتر این زمان به بهبودی و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما اختصاص داده شده است. بسته به شرایط شما، روش خاص انجام شده یا مواد استفاده شده، بعضی اوقات می توان مراحل خاصی را ترکیب کرد.
بهتر است برای انجام کارهای تخصصی و زیبایی دندان به بهترین دندانپزشک مراجعه شود.
0 دیدگاه