هزینه روکش دندان
روکش کردن دندان از پرطرفدارترین روش های ترمیم دندان برای پوشش دادن خرابی دندانی است که دیگر انجام هر نوع ترمیمی روی آن دیر شده است. برای مثال در درمان پوسیدگی دندان در زمانی که نمی توان از روش های سنتی استفاده کرد از تکنیک روکش استفاده می کنند. در مواردی نظیر بازسازی دندان بعد از روت کانال(درمان ریشه) از روکش بهره می گیرند.
در دندانهایی که دچار شکستگی دیواره یا از بین رفتن قابل توجه ساختار به دلیل پوسیدگی شده اند و همچنین آنهایی که پس از عصبکشی و نازک شدن دیواره، احتمال می رود که بشکنند از روکش دندان استفاده می کنند.
مزایای اصلی و موارد کاربرد روکش دندان
• بوجود آمدن فرم طبیعی
• سفیدشدن و صافی یکدست دندان ها
• دوام و تثبیت طولانی و ریسک بسیار کم ترکخوردگی و تراشیدگی روکش
• بازیابی قدرت جویدن غذا.
• امکان جایگزینی دندانهایی که کشیده شده اند با بریج و یا از طریق ایمپلنت جایگزین می شوند.
• تاثیر بسیار زیاد در قرارگیری صحیح دندان های بالا و پایین بر هم
• آسانی نظافت روکش در قیاس با دندانهایی که دچار شکستگی و پوسیدگی و عفونت هستند.
پس ناگفته پیداست همه این موارد که دستاورد روکش دندان هستند سطح سلامت افراد را به طرز چشمگیری افزایش می دهند. البته باید حواستان باشد که استفاده از روکش دندان، خود نیاز به مراقبت های خاص را می طلبد؛ یعنی با دندان روکش شده نباید همه کاری کرد، هرچند با دندان طبیعی هم همین طور خواهد بود.
چه زمانی باید از روکش دندان استفاده کنیم ؟
دلیل عمده استفاده از روکش دندان، از بین رفتن یا تضعیف نسوج تاجی دندان ارزیابی شده است. این رخداد به سه دلیل ساییده شدن سطوح مختلف دندانی بیش از حد طبیعی، پوسیدگی دندان و یا شکستن تاج دندان اتفاق میافتد.
چرا به روکش دندان نیاز داریم؟
- نجات دندان های لق، ترک دار و شکسته
- ترک عاداتی مثل دندان قروچه
- بهبود جویدن غذا
- قرارگیری درست فکهای بالا و پایین روی هم
- بهره گیری پس از درمان ریشه دندان یا روت کانال و پرکردگی برای حفظ دندان طبیعی
روکش دندان درد دارد؟
باید گفت که مراحل انجام روکش دندان فاقد درد است. اما بعضی شکایت دارند که چرا دندان روکش شده درد میگیرد که این میتواند علت های مختلفی داشته باشد. برای مثال امکان دارد دندان روکش شده، پیش تر عصب کشی دندان نشده باشد و مثلا یک پوسیدگی ثانویه وحود داشته باشد. مضاف بر این عفونی شدن ریشه و تحریک دندانی از دندان های دیگر می تواند باعث درد دندان زیر روکش شده باشد. شاید علت گیرکردن غذا در طرفین روکش دندان نیز باعث التهاب و درد شود.
انواع روکش دندان
روکشها انواع مختلف دارند؛ آنهم از حیث جنس و نحوه تراش دندان. مضافا عطف به دقت کار و تجهیزات لابراتوار و نیز تکنیک های مورد استفاده در دندانپزشکی، کیفیت روکشها متفاوت است. روکشها با انواع تمام پرسلن، تمام چینی، زیرکونیوم و تمام فلز و یا با پایه فلزی هستند.
در مورد روکش های دائمی از فلز ضد زنگ، تمامی فلزات مثل طلا و آلیاژهای دیگر، فلز با لعاب چینی یا تمام سرامیک استفاده می شود.
هزینه روکش دندان
هزینه های دندانپزشکی علاوه بر تعرفه های اولیه، هزینه های دیگری نیز دارد که با توجه به شرایط بیمار و نوع مواد مصرفی فرق می کند.
0 دیدگاه