رادیوگرافی دندان :
با امکاناتی که پرتونگاری در اختیار پزشکان می گذارد ، امکان تشخیص و درمان خیلی از مشکلات و بیماری های دندان وجود دارد . رادیوگرافی دندان راهکاری موثر در شناسایی بخش های کرم خورده و حفره های دندان است . زمانی که مینای دندان سالم و طبیعی باشد دندانپزشک توان شناسایی و ارزیابی پوسیدگی های نهفته را داشته و تصمیمات تخصصی و کارآمد برای درمان و رفع آنها را اتخاذ می نماید.
کارآیی رادیوگرافی دندان :
با پرتونگاری های رادیوگرافی می توان خیلی از بیماری ها و صدمات دندان را شناسایی و برطرف کرد در این روش پوسیدگی های زیر خط لثه به راحتی یافته شده و صدمات و بیماری هایی همچون مشکلات مفصل ، آبسه دندان ، شکستگی های دندان ، ایرادات فکی ، صدمات استخوان و کیست دندان و . . . را به راحتی تحلیل و ارزیابی نمود . از این راهکار امکان بررسی پوسیدگی های دندان و مشاهده آن برای دندانپزشک به راحتی وجود داشته تا بهترین معبر برای درمان مشکل اتخاذ شود .
آسیب و عوارض امواج پرتونگاری :
براساس گفته و شنیده های عام این اطلاعات به گوش می رسد که پرتونگار و امواج رادیگرافی آسیب رسان و مخرب است در حالی که این نظرات صحت نداشته و در صورت بروز مشکل و عوارض جانبی ، جراح دندانپزشک چنین روشی را برای بیماران خود تجویز نخواهد کرد. تفکرات این چنینی بدون داشتن علم کافی در زمینه امور پزشکی تنها موجب تشویش خاطر و به جای ماندن بیماری و نفوذ آن به باقی بخش های بدن می شود . این قضیه را از لحاظ علمی بررسی می کنیم:
طبق محدودیت ها و قوانین ارگان های علمی بیشترین میزان امواج دریافتی از دستگاه های تولید پرتو چنین اشعه هایی برای هر کس در یک سال حدود 5 هزار میلی رم می باشد . اگر کسی کمتر از این ابعاد امواج دریافت نماید هیچ نوع مشکل و عارضه ای او را تهدید نخواهد کرد . در حالت معمول اشخاص سالانه در معرض دریافت امواج تا 350 میلی رم ناشی از محیط قرار گرفته که این عدد بسیار کمتر از 5 هزار میلی رم حداکثری است در این بین رادیوگرافی دندان او امواجی بسیار ناچیز ومحدود القا می کند که در مقابل اشعه های محیطی بسیار کم و جزیی است به این ترتیب امواج دریافتی از رادیوگرافی هیچ نوع مشکل و عارضه ای در پی نداشته و هرکس در طول عمر خود به میزان محدود ممکن است تحت این اشعه ها قرار گیرد .
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی جراح و دندانپزشک.
0 Comments