انواع ترمیم های دندان
-ترمیم مستقیم:
ترمیم های رزین کامپوزیت ، رزین آینومر ،گلاس آینومر و آمالگام جز دسته ترمیم های مستقیم هستند ، که در این حالت بلافاصله پس از تراش و آماده سازی حفره ، در محل قرار داده می شوند.
ترمیم آمالگام :
ماده ای با دوام ، بسیار مقاوم نسبت به سایش،کاربرد آسان و نسبت به دیگر موارد مقرون به صرفه است. به همین دلایل است که سالها ، این ماده به عنوان انتخاب اول در بسیاری از موارد از نظر بیماران و دندانپزشک قرار گرفته است .
ترمیم کامپوزیت مستقیم:
کامپوزیت ترکیبی از یک رزین آکریلیک و ذرات نرم شبیه شیشه است ، که ترمیمی همرنگ دندان را به ما می دهد.
نیومر ها:
گلاس آینومر ها مواد همرنگ دندان هستند که از مخلوط اسید آکریلیک و پودر شیشه نرم تهیه می شوند .گلاس آینومرها مقادیر اندکی فلوراید آزاد می سازند که برای بیمارانی که در معرض خطر پوسیدگی بالاهستند مفید است.
ترمیم غیر مستقیم:
در ترمیم های غیر مستقیم نیاز به دو یا چند جلسه درمان است.ابتدا دندانپزشک دندان را تراش می دهد و از ناحیه ای که باید ترمیم شود ،قالبی تهیه می کند،سپس قالب به لابراتور دندانپزشکی فرستاده می شود .در جلسات بعد دندانپزشک ،ترمیم آماده شده را به حفره می چسباند و در صورت لزوم آن را تصحیح می کند. ترمیم های اینله ، انله، ونیرها، روکشها و بریج های ساخته شده از طلا، آلیاژ های فلزی، سرامیک یا کامپوزیت از این نوع هستند.
ترمیم کامپوزیت غیر مستقیم:
روکش های اینله و انله ممکن است در لابراتور از کامپوزیت ساخته شوند.این ترمیم همانند ترمیم های مستقیم کامپوزیت و به رنگ دندان هستند.کامپوزیت های غیر مستقیم باعث سایش دندان های مقابل نمی گردد.اما مقاومت آنها همانند ترمیم های فلزی نیست .
اقدامات بعد از انواع ترمیم های دندان
- تا 2 ساعت بعد از ترمیم از خوردن وآشامیدن بپرهیزیم.
- از خوردن غذاهای سفت تا زمانی که پزشک تجویز کرده است اجتناب کنیم.
- نخ دندان و مسواک زدن حداقل دو بار روزانه انجام دهید.
- خوردن مواد قندی در روز های اولیه پس از درمان ممکن است به ترمیم آسیب برساند.
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی دندانپزشک زیبایی .
0 Comments