دکتر لیلا صدقی » بیماری های دهان و دندان » ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی باعث ایجاد مشکلی می شود؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی باعث ایجاد مشکلی می شود؟

آیا انجام ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی امکان پذیر است؟ در سال‌های اخیر انجام ایمپلنت دندان یک روش بسیار مناسب و عالی برای جایگزین کردن جای دندان خالی می‌باشد که از لحاظ ظاهر، طول عمر، کیفیت و استحکام شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی دارد. ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی مانعی نداشته و می‌توانند ایمپلنت دندان را انجام دهند اما با یک سری نکات همراه است که در این مقاله به بررسی هریک می‌پردازیم.

ایمپلنت دندان در بیماران قلبی

آیا بیماران قلبی می توانند کاشت ایمپلنت انجام دهند؟

با توجه به پرطرفدار بودن کاشت ایمپلنت دندان و مزایای زیاد آن افراد زیادی این کار را انجام داده و از عملکرد آن راضی هستند، ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی نیز امکان‌پذیر بوده و به دلیل حساس بودن موضوع الزام به رعایت کردن شرایط و نکاتی می‌باشد که از خطرات احتمالی جلوگیری گردد. فرد دارای بیماری قلبی ابتدا باید تحت نظر متخصص قلب داروهای مربوط به بیماری قلبی خود را مصرف کرده و با ثابت شدن شرایط قلبی و با مشورت پزشک، ایمپلنت دندان انجام شود.

متخصص ایمپلنت با بررسی پرونده‌ی پزشکی بیمار قلبی می‌تواند با برنامه‌ریزی و تجربه‌ی مناسب خود، می‌تواند مشاوره‌ی مناسب برای انجام یک ایمپلنت با نتیجه‌ی خوب ارائه دهد. نکته‌ی مهم و قابل توجه این است که افرادی که بیماری قلبی نداشته با انجام به موقع و درست ایمپلنت می‌توانند از بروز ایجاد بیماری‌های قلبی جلوگیری کرده و به حفظ سلامت دندان و دهان خود نیز کمک کنند.

عوارض و مشکلات کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

با وجود اینکه مزایای ایمپلنت دندان بسیار زیاد است و برای بیماران قلبی عوارضی به همراه ندارد، اما در بعضی افراد ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. در زمانی که کار ایمپلنت دندان انجام می‌شود، به دلیل اینکه لثه برش خورده خونریزی به همراه دارد و ممکن است این خونریزی ادامه داشته که منجر به عفونت اندوکاردیت باکتریایی شده و با توجه به خطرناک بودن این عفونت، تشدید آن باعث وارد شدن عفونت به جریان خون می‌شود و می‌تواند سلامت قلب و بقیه اندام‌های بدن را به خطر بیا‌ندازد. در نتیجه این موضوع سلامت بیماران قلبی را تهدید کرده و مشکلاتی را به همراه دارد.

در پروسه‌ی انجام کاشت ایمپلنت اگر برای بیمار قلبی از داروی بیهوشی استفاده شود به دلیل اینکه داروهای بیهوشی پلاک‌هایی در خون بیمار ایجاد می‌کند که نتیجه‌ی آن باعث گرفتگی رگ‌ها و لخته شدن خون است که این موضوع می‌تواند سلامت بیماران قلبی را به شدت به خطر انداخته و عوارضی را به دنبال داشته باشد.

از دیگر عوارض ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی استفاده از داروی بی‌حسی است. داروی بی‌حسی دارای ترکیبات اپی نفرین بوده که در جهت انقباض رگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که موضوع می‌تواند برای بیماران قلبی خطراتی به همراه داشته باشد که برای کاهش دادن این خطرات معمولا از دوز پایین این بی حسی استفاده می‌شود.

استفاده از ایمپلنت جنس خوب و با کیفیت می‌تواند روند پروسه‌ی کاشت را بهبود بخشیده و نتیجه‌ی بهتری حاصل می‌شود.

عوارض و مشکلات کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی ملزم به رعایت کردن شرایطی می‌باشد که نتیجه‌ی بهتر و عوارض کم‌تری به به دنبال داشته باشد. مشاوره با بهترین دندانپزشک جهت بررسی این موضوع که ایمپلنت برای فرد مبتلا به بیماری قلبی مناسب است یا خیر از اهمیت بالایی برخوردار است.

شرایط برای کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی:

  • مشورت با متخصص قلب برای بررسی و چکاپ قلب و تنظیم کردن به موقع داروها برای آماده سازی برای ایمپلنت
  • مشورت با متخصص ایمپلنت در جهت بررسی وضعیت جسمانی بیمار در راستای بیماری قلبی فرد
  • انجام بی حسی موضعی جایگزین بیهوشی کامل
  • چکاپ و آزمایش تخصصی قبل و بعد ایمپلنت
  • کاهش دادن داروهای قلبی در روزهای اول کاشت مانند وارفارین، آسپرین و…
  • انجام دادن ایمپلنت با روش‌های کم خطر مانند لیزر برای کاهش دادن خونریزی
  • رعایت کردن بهداشت دندان و دهان
  • مصرف آنتی‌ بیوتیک بعد از کاشت ایمپلنت برای جلوگیری از عفونت نکردن
  • از بین بردن هرگونه عفونت دهان و دندان
  • رژیم غذایی مناسب
  • انجام تست الکتروکاردیوگرافی 

دلایل تپش قلب در هنگام کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

تپش قلب در هنگام انجام ایمپلنت در بیماران قلبی علل مختلفی داشته که به بررسی هریک می‌پردازیم:

  • درد: در زمان انجام ایمپلنت بیمار ممکن است احساس درد داشته که منجر به تپش قلب می‌شود.
  • اضطراب و استرس: انجام پروسه‌ی ایمپلنت ممکن است برای بعضی از افراد حس ترس ایجاد کرده که منجر به ایجاد اضطراب و استرس می‌شود که روی تپش قلب موثر می‌باشد.
  • بیهوشی: بیهوشی در بعضی افراد می‌تواند بر روی سیستم قلبی و عصبی تاثیر گذاشته و می‌تواند تپش قلب را افزایش دهد.
  • داروها: بعضی از داروها که در زمان کاشت ایمپلنت به بیمار تجویز می‌شود ممکن است بر روی ضربان قلب شخص تاثیر گذاشته و آن را افزایش دهد.

مراقبت‌های لازم بعد از انجام ایمپلنت برای بیماران قلبی

بعد از کاشت ایمپلنت متخصص ایمپلنت مراقبت‌های لازم را برای نتیجه‌ی بهتر به بیماران توصیه می‌کند که مسواک زدن و بهداشت دهان و دندان به صورت منظم از جمله‌ی آن می‌باشد. برای بررسی بهتر و چکاپ مراجعه به دندانپزشک به طور مرتب ضروری بوده و هرگونه تغییر در دندان و سوال را با پزشک خود در میان گذاشته. بیماران قلبی از وارد کردن ضربه به ایمپلنت و دندان خود جلوگیری کرده تا از شکستن و آسیب به دندان خود جلوگیری کنند.

نتیجه گیری

 با توجه به اینکه ایمپلنت دندان مزایای زیادی داشته و برای فرد مورد نظر جایگزین مناسب برای دندان می‌باشد، در این مقاله به بررسی شرایط و عوارض ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی پرداخته شد که در نتیجه‌ی آن انجام ایمپلنت برای بیماران قلبی عوارض خاصی به همراه نداشته اما در بدن هر شخص شرایط متفاوت است و حتما باید با متخصص قلب و متخصص ایمپلنت مشورت کرده و بعد از انجام آزمایشات لازم اقدام به کاشت ایمپلنت گردد.

مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 13 =