علت های پوسیدگی دندان چیست؟
رشد باکتری های ناهنجار در نواحی مینا و عاج دندان پوسیدگی را ایجاد می کند. این باکتری ها با تولید سطحی به نام پلاک باعث تسریع روند پوسیدگی در نواحی زیر می شود:
- در بین شکافها و شکستگی های دندان های عقبی
- ما بین فاصله موجود دندان ها
- در پیرامون دندان های پرکرده یا پل دندان
- اطراف خط لثه
علل بروز پوسیدگی دندان
پلاک ها ( متشکل از باکتری ها) با ایجاد اسید از مواد غذایی که حاوی شکر و کربوهیدرات می باشد، باعث از بین بردن ماده معدنی در مینای دندان می شود.این عامل به تدریج باعث فرسودگی مینای دندان شده وبر تعداد شکافهای دندان می افزاید. در این صورت حتما برای درمان اقدام شود در غیر اینصورت پوسیدگی از عاج به مینای دندان انتقال پیدا می کند و به درون دندان می رسد. در این قسمت عصب های دندان که حاوی بافت پالپ و فیبرهای حساس می باشد دچار مشکل می شود. تشدید پوسیدگی در نهایت باعث از بین رفتن دندان می شود. ریشه دندان (سمنتوم) بسیار حساس می باشد و با عقب نشینی ناحیه لثه، به اسید پلاک ها آلوده شده و دچار پوسیدگی و فرسایش می شود. درد ناشی از پوسیدگی دندان که به قسمت پالپ نرسیده دارای عللی بدین شرح می باشد:
- سوزش به وسیله باکتری ها
- آسیب پذیر شدن ریشه دندان
- به هم ریختن تعادل در مایع موجود در لوله های درون عاج دندان
پوسیدگی دندان دارای چه علائمی است؟
پوسیدگی خفیف هیچ علائم خاصی ندارد در صورت افزایش پوسیدگی تا مینای دندان فرد با گرمی و سردی مواد غذایی دچار درد می شوند.غیر از این نشانه ، علائم دیگری که بتوان مشاهده کرد یا تشخیص داد وجود ندارد.از آنجاییکه این پوسیدگی در درون دندان یا مینا یا عاج دندان اتفاق می افتد با چشم غیر مسلح قابل دیدن نمی باشد. برای اطلاع و درمان به موقع پوسیدگی باید به طور مرتب به پزشک جهت چکاب مراجعه کرد.
روش های تشخیص پوسیدگی دندان
- دندانپزشک با معاینات مکرر و متوالی با توجه به نشانه های درد، شکافهای موجود در دندان ها و قسمتهای ترک خورده را با استفاده از ابزار مخصوص پیدا می کند. این روش دقیق نبوده و امکان پیدا کردن پوسیدگی های خفیف وجود ندارد. علاوه بر این دندانپزشک با این روش با وارد کردن فشار بسیار بر نواحی مورد معاینه مینای دندان را دچار آسیب کرده و در صورت وجود پوسیدگی به قسمتهای دیگر دندان انتقال پیدا می کند.
- شایع ترین ابزار تشخیص پوسیدگی استفاده از محلول رنگی است. بدین صورت که دندانپزشک محلول را به وسیله مسواک به دندان ها می زند سپس محلول را با دهان شویه می شوید. در صورتی که محلول ها به نقاطی از دندان بچسبد، آن نواحی داراری پوسیدگی می باشد.
برخی از خدمات دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی :
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی .
0 دیدگاه