غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان از نکات بسیار مهم در دوره مراقبتی بعد از انجام این تکنیک است. بسیاری از افراد نمیدانند که چه غذاهایی بعد از کامپوزیت مناسب و کدام یک ممنوع است. همچنین اکثر افراد در روز های اولیه به خود بسیار سخت میگیرند و در مورد مصرف غذا و غذای جامد نیز مردد هستند. این مقاله را برای کسب اطلاعات بیشتر شما و رفع ابهامات در این مورد تهیه کردیم، با ما همراه باشید.
آیا غذا خوردن بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان امکان پذیر است؟
پس از کامپوزیت دندان، میتوانید بلافاصله غذا بخورید اما بهتر است که حدود دو الی سه ساعت صبور باشید و به توصیه های دندانپزشک خود توجه کنید. معمولا توصیه میشود که پس از کامپوزیت دندان از خوردن غذاهای سخت و چسبناک پرهیز کنید تا به کامپوزیت آسیبی نرسد. در ساعت های اولیه بعد از کامپوزیت، از خوردن غذاها و نوشیدنی های خیلی داغ یا خیلی سرد خودداری کنید. بهتر است از غذاهای نرم و ملایم استفاده کنید تا کامپوزیت به خوبی تثبیت شود و در روز های آتی مشکلی برای آن به وجود نیاید و دوام و ماندگاری خوبی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان
خوردن چه غذاهایی بعد از کامپوزیت دندان مناسب است؟
بعد از کامپوزیت دندان، برای مدت زمان کوتاهی از غذاهای نرم و ملایم استفاده کنید تا به کامپوزیت آسیب نرسد. برخی از غذاهایی که بلافاصله بعد از کامپوزیت برای افراد مناسب است و هیچ مانعی ندارد، عبارتند از:
- انواع سوپ ها به خصوص سوپ های صاف و نرم مانند سوپ مرغ یا سوپ سبزیجات.
- ماست و پنیر نرم و محصولات لبنی که نیاز به جویدن زیاد ندارند.
- پوره سیب زمینی یا پوره سبزیجات
- غذاهای پخته شده نرم مانند تخم مرغ آب پز یا تخم مرغ عسلی، گوشت های نرم و مرغ پخته شده.
- میوههای نرم مانند موز یا کمپوت میوه.
- غلات و پاستاهای نرم مانند برنج، پاستا های خوب پخته شده.
بیشتر بخوانید: مراقبت از روکش کامپوزیت دندان
غذاهای غیرمجاز بعد از کامپوزیت دندان
بعد از کامپوزیت دندان، باید از خوردن برخی غذاها که ممکن است به کامپوزیت آسیب برسانند یا آن را تضعیف کنند، خودداری کنید. البته بعد از گذشت یک مدت زمان که کامپوزیت تثبیت شد و دکتر کامپوزیت دندان به شما اجازه داد، میتوانید بسیاری از این غذاهای غیر مجاز را هم به راحتی استفاده کنید اما به هر حال دوره نقاهت اولیه بسیار مهم است و باید مراعات بیشتری صورت گیرد. غذاهای غیر مجاز عبارتند از:
- غذاهای سخت و جویدنی مانند آجیل، هویج خام، سیب و دیگر میوه های سخت.
- غذاهای چسبناک مانند تافی، کارامل، آدامس و شیرینی های چسبنده.
- نوشیدنی ها و غذاهای بسیار داغ یا سرد میتوانند باعث انقباض و انبساط سریع کامپوزیت شوند که به ثبات آن آسیب میزند.
- تنقلاتی مانند چیپس، نان تست سخت و غذاهای گریل و ….
- نوشیدنی های حاوی رنگ مانند قهوه، چای و مواد غذایی رنگی به عنوان مثال سسهای کچاپ و خردل ….
- نوشیدنی های اسیدی مانند نوشابه های گازدار، آب مرکبات و سایر نوشیدنی های اسیدی که میتوانند به سطح کامپوزیت آسیب بزنند.
رعایت این نکات کمک میکند تا کامپوزیت دندان شما برای مدت طولانی تری در وضعیت خوبی باقی بماند و نیاز به ترمیم مجدد نداشته باشید.
سوالات متداول
نتیجه گیری
به طور معمول، کامپوزیت دندان بلافاصله پس از درمان توسط نور مخصوص سفت میشوند، اما بهتر است به توصیههای دندانپزشک خود توجه کنید و حداقل یک ساعت از خوردن غذاهای سفت و نوشیدن نوشیدنیهای گرم و سرد خودداری کنید. مصرف غذاهای نرم و ولرم در روزهای اول پس از انجام کامپوزیت توصیه میشود. بعد از هر وعده غذایی، دندانهایتان را با دقت بشویید و از نخ دندان استفاده کنید تا بقایای غذا بین دندانها باقی نماند و باعث آسیب به کامپوزیت نشود. با رعایت این توصیهها میتوان به حفظ و دوام کامپوزیتهای دندان کمک کرد و از مشکلات احتمالی در آینده پیشگیری نمود. این نکات به شما کمک میکنند تا بهترین نتیجه را از درمان کامپوزیت دندان خود بگیرید و از لبخند زیبا و سالم خود لذت ببرید.
0 دیدگاه