مراقبت های بعد از ارتودنسی
مراقبت های بعد از ارتودنسی در این روش درمانی بسیار مهم است. چرا که ارتودنسی کار ظریف و حساسی است که اگر بعد از انجام آن ، بیمار دقت لازم را به خرج ندهد و از آن مراقبت نکند ، نتیجه کاملی از شیوه درمانی خود دریافت نخواهد کرد.
رعایت نظم در مراجعات به ارتودنتیست
اینکه بعد از انجام ارتودنسی و تکمیل مراحل آن به طور منظم به ارتودنتیست خود مراجعه نمایید ، بسیار مهم است. در این مراجعه ها علاوه بر کنترل دستگاه ها ، در هر جلسه دستگاه ها برای کارکرد به بهترین نحو ممکن ، تنظیم و فعال می شوند.
رعایت بهداشت دهان و دندان
در دندان هایی که ارتودنسی دارند ، بین براکت های فلزی و دندان یک اختلاف سطح باریک وجود دارد که با اینکه کوچک به نظر می رسد ، برای جمع شدن مواد غذایی و میکروبی ، ناحیه مستعدی می باشد. رسیدگی به بهداشت این ناحیه بسیار مهم و سخت است که بیمار باید دقت کافی داشته باشد. بهتر است که برای تمیز کردن دندان ها از یک طرف شروع به کار کرده و تک تک دندان ها را تمیز نمایید تا به سمت دیگر برسید. در تمیز کردن دندان های عقبی باید دقت بسیاری شود.
علاوه بر مسواک زدن که مهم ترین بخش مراقبت از سلامت دهان و دندان مخصوصا در کسانی که ارتودنسی دارند ، می باشد استفاده از نخ دندان (که نحوه استفاده از آن توسط ارتودنتیست به شما آموزش داده می شود) و دهان شویه نیز سهم مهمی در بهداشت دهان و دندان فرد دارند.
چگونگی مراقبت از دستگاه ارتودنسی
بیمارانی که ارتودنسی دارند با رعایت نکات ساده ای می توانند بیشترین میزان بازدهی را از شیوه درمانی خود داشته باشند. بیماران باید توجه داشته باشند که خوردن غذاهای سفت مانند چیپس، آجیل، بلال، ذرت بو داده، ته دیگ و … می تواند به دستگاه ارتودنسی آنها آسیب بزند. این افراد می توانند بعضی از غذاهای سفت مانند سیب یا هویج را به قطعات كوچكتر تقسیم کرده و میل کنند. نکته قابل توجه دیگری که بیماران باید بدانند این است که وجود مواد غذایی شیرین در مجاورت براکتها و سیمها و تمیز نکردن آنها میتواند احتمال پوسیدگی دندان ها را افزایش دهد.
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی .
0 دیدگاه