دکتر لیلا صدقی » متفرقه » تشخیص پوسیدگی دندان
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

تشخیص پوسیدگی دندان

تشخیص پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

فعالیت باکتری ها در سطح دندان و ادامه این فعالیت، باعث پوسیدگی دندان می شود. مواد قندی موجود در محیط دهان زمینه را برای ایجاد پوسیدگی دندان  به وجود می آورد و باکتری ها با استفاده از این مواد ساختمان معدنی دندان را آسیب زده و سبب تخریب بافت های دندان می شوند. پوسیدگی دندانرا می توان یک بیماری عفونی و قابل انتقال دانست چرا که در اثر فعالیت میکروب ها در دندان، آن محیط عفونی شده و این عفونت از ممکن است از محلی به محل دیگر منتقل شود.

در واقع این بیماری دندان یک فرایند دینامیک و اساس آن از میان رفتن مواد معدنی دندان است. در نتیجه هدف تمام روش های تشخیص پوسیدگی تعیین میزان از دست رفتن مواد معدنی است.

پوسیدگی های دندان به دو دسته قابل طبقه بندی هستند:

پوسیدگی های پیشرونده که از بین رفتن مواد معدنی به صورت فعال در آن ها در حال انجام است.
پوسیدگی های غیر فعال که از بین رفتن مواد معدنی در آن ها متوقف شده است.

عوامل موثر در پوسیدگی

مجموعه‌ای از عوامل مانند وضعیت بزاق دهان و سلول های موجود در آن، شکل و فرم دندان، طرز قرارگیری دندان ها و… در میزانمقاومت دندان ها در برابر  پوسیدگی تأثیر دارند. و با وجود شرایط مطلوب در این عوامل، دندان ها مقاومت خوبی در برابر پوسیدگی خواهند داشت. مقاومت دندان ها در برابر پوسیدگی همچنین به عوامل ارثی، مادرزادی و یا اکتسابی نیز وابسته است.

دندانپزشکان دو عامل اصلی یعنی میکروب ها و مواد قندی، مهمترین عوامل ایجادکننده‌ی پوسیدگی دندان ها هستند. درمراحل اولیه، پوسیدگی با هیپومینرالیزه شدن مینا شروع می‌شود در این مرحله چنانچه پلاک حذف شود با استفاده از فلورایدتراپی می‌توان مینا را دوباره مینرالیزه کرد. اما اگربا ادامه پوسیدگی، مینا ندان تغییر ساختار داده و پوسیدگی به آج می‌رسد.متاسفانه در این مرحله باید بافت های پوسیده حذف شده و با مواد ترمیمی جایگزین گردند. بهتر است که قبل از این مراحل پوسیدگی تشخیص داده شود تا از آسیب های بیشتر به دندان جلوگیری شود.

روش های جدید تشخیص پوسیدگی دندان

امروزه تکنیک های نوین درمان از جمله لیزر در حوزه دندانپزشکی، تحول بزرگی را به وجود آورده اند. روش های قدیمی در این حوزه به دلیل دردی که هنگام درمان در بیمار به وجود می آورند از مطلوب برخوردار نبودند و همین باعث می شد که فرد دچار پوسیدگی دندان به دندانپزشک مراجعه نکند. ولی خوشبختانه با وجود روش های جدید دیگر احتیاج به تحمل سختی نیست و همچنین این روش ها در پیشگری از بیماری های دندان نیز مفید می باشند. در گذشته برای درمان پوسیدگی، دندانپزشک ابتدا تمام عصب های دندان دچار پوسیدگی عمیق را در آورده و سپس با داروهای مختلفی مدخل ریشه را فیکس می‌کردند. انجام این کار مخصوصاً در کودکان با مشکلاتی زیادی همراه بود. اما امروزه با کمک لیزر کودک نه دردی را حس می کند و نه تورمی در آن ناحیه دیده می شود. در واقع با لیزر دندان ها ضد عفونی می شودند و با کاهش التهاب لثه و دندان ها درد بیمار نیز کاهش می یابد.

برخی از خدمات دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی :

با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا صدقی ، دندانپزشک زیبایی .

مقالات مرتبط
پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان به از بین رفتن بافت سخت دندان که شامل مینا و عاج می باشد، گفته می‌شود. اما...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − پانزده =