دکتر لیلا صدقی » ایمپلنت » ماندگاری ایمپلنت دندان
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

ماندگاری ایمپلنت دندان

ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟ ایمپلنت های دندان مزایای زیادی دارند که از جمله آن ها می توان به طول عمر آن ها اشاره کرد. یکی از سوالاتی که احتمالا از دندانپزشک پرسیده می شود، این است که ایمپلنت چقدر دوام خواهند داشت. در این مقاله، بررسی خواهیم کرد که چه عواملی بر طول عمر ایمپلنت‌های دندان تأثیر می‌گذارند و نکاتی را برای حفظ ظاهر و عملکرد آنها بیان خواهیم کرد.

ماندگاری ایمپلنت های دندان چقدر است؟

ماندگاری ایمپلنت های دندان چقدر است؟

برای توضیح مدت زمان ماندگاری ایمپلنت های دندانی، ما نیاز به یک توضیح سریع در مورد نحوه عملکرد آنها داریم. اساسا، ایمپلنت‌های دندانی از دو عنصر مختلف تشکیل شده‌اند: یک پیچ تیتانیومی که در حفره لثه و استخوان فک سوراخ می‌شود و یک تاج دندان که به پیچ می‌چسبد. تیتانیوم یک ماده فوق‌العاده مقاوم است و از آنجایی که پیچ در نهایت با استخوان فک ترکیب می‌شود، باید برای تمام عمر باقی بماند.

میانگین طول عمر یک ایمپلنت دندان بین 15 تا 30 سال است. این بدان معناست که به احتمال زیاد، بسته به سن شما هنگام کاشت ایمپلنت، تا آخر عمر باقی خواهد ماند. هیچ گزینه جایگزینی دندان دیگری این توانایی را ندارد که تا این اندازه دوام بیاورد.

آیا تاج ایمپلنت ممکن است به مدت طولانی دوام نیاورد؟

مدتی پس از اینکه ریشه ایمپلنت شما قرار داده شد و زمان لازم برای اتصال کامل با استخوان را داشت، می توان تاج را چسباند. روکش معمولاً از پرسلن ساخته شده است که بادوام است و شبیه مینای دندان طبیعی است.

در حالی که ریشه ایمپلنت می تواند سال ها دوام بیاورد، قسمت تاج ایمپلنت دندان شما ممکن است اینطور نباشد. تاج ممکن است فقط 10-15 سال دوام بیاورد تا اینکه به دلیل ساییدگی نیاز به تعویض داشته باشد. ممکن است برای برخی بیشتر طول بکشد، اما این بازه زمانی متوسط است. هزینه تاج بسیار کمتر از هزینه کل ایمپلنت دندان است، بنابراین تعویض تاج یک یا شاید دو بار در طول عمر شما چندان قابل توجه نیست.

عواملی که بر ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیر می گذارند

عوامل زیادی می تواند در ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیر گذار باشد، از جمله:

سطح تخصص دندانپزشک

انتخاب یک دندانپزشک ماهر برای موفقیت روش ایمپلنت دندان شما بسیار مهم است. یک دندانپزشک ماهر از تجربه و آموزش لازم برای قرار دادن ایمپلنت در موقعیت بهینه برای موفقیت برخوردار است.  دندانپزشک همچنین سلامت کلی دهان شما را قبل از انجام این روش بررسی می کند.

از سوی دیگر، دندانپزشکی که تجربه کمتری دارند، ممکن است آنقدر دقیق نباشد. به همین دلیل مهم است که تحقیقات خود را انجام دهید و یک دندانپزشک زیبایی معتبر و با تجربه را برای این عمل انتخاب کنید. در غیر این صورت، ممکن است با عوارض ایمپلنت دندانی مواجه شوید که رفع آن هم دردناک و هم هزینه بر است.

تراکم استخوان

هنگام بررسی، یکی از مواردی که دندانپزشک شما ارزیابی می کند، تراکم استخوان های شما است. این به این دلیل است که تراکم استخوان در طول عمر ایمپلنت های دندانی نقش دارد.

برای اینکه ایمپلنت های دندانی موفق باشند، باید استخوان کافی در فک وجود داشته باشد تا از آنها حمایت کند. اگر تراکم استخوان کافی در فک خود نداشته باشید، بدن شما قادر به پشتیبانی از فیکسچر ایمپلنت نخواهد بود. برای تعیین اینکه آیا تراکم استخوان کافی دارید یا خیر، دندانپزشک شما عکس های اشعه ایکس و قالب گیری از دهان شما می گیرد تا تصویر واضحی از ساختار دهان و سلامت کلی شما در طول مشاوره اولیه دریافت کند.

​​شرایط پزشکی

برخی از شرایط پزشکی می توانند طول عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش دهند. شرایطی مانند سرطان، دیابت کنترل نشده و بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس همگی می توانند مشکلاتی را برای ایمپلنت های دندانی ایجاد کنند.

سرطان

درمان سرطان، مانند پرتودرمانی و شیمی درمانی، می تواند به استخوان ها و بافت های اطراف آسیب برساند. این می تواند بهبودی را برای بدن دشوار کند .

پرتودرمانی یک درمان رایج سرطان است که از پرتوهای پر انرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. در حالی که در درمان سرطان موثر است، می تواند به سلول های سالم اطراف نیز آسیب برساند. این شامل سلول هایی در استخوان فک شما می شود که از ایمپلنت های دندانی پشتیبانی می کنند.

دیابت کنترل نشده

دیابت کنترل نشده می تواند باعث آسیب به رگ های خونی و اعصاب شود که می تواند بهبودی را برای بدن دشوار کند. این می تواند شما را در معرض خطر شکست ایمپلنت قرار دهد.

بیماری های خود ایمنی

بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس نیز می توانند طول عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش دهند. این بیماری ها باعث می شوند که بدن به اشتباه به بافت های سالم حمله کند. این می تواند به استخوان ها و بافت های اطراف آسیب برساند و بهبودی را برای بدن دشوار کند. اگر ایمپلنت دندان دارید، این می تواند شما را در معرض خطر شکست ایمپلنت قرار دهد.

کیفیت ایمپلنت

همه ایمپلنت های دندان یکسان ایجاد نمی شوند. نشان داده شده است که برخی از مارک های ایمپلنت های دندانی بیش از 25 سال دوام دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است فقط 10تا 15 سال دوام داشته باشند.

سبک زندگی و عادات

ایمپلنت های دندانی طوری طراحی شده اند که مادام العمر دوام داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که آنها غیرقابل تخریب هستند. درست مانند دندان های طبیعی شما، ایمپلنت های دندانی نیز در صورت عدم مراقبت مناسب در معرض پوسیدگی و بیماری های لثه هستند.

ایا عادت‌های سبک زندگی‌ای وجود دارد که می‌تواند طول عمر ایمپلنت‌های دندانی شما را کوتاه کند و باعث شکست آن‌ها شود؟ بر کسی پوشیده نیست که برخی از انتخاب های سبک زندگی می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود و هنگامی که صحبت از ایمپلنت های دندانی به میان می آید، این انتخاب های سبک زندگی ناسالم می تواند طول عمر آن ها را کوتاه کند و منجر به عوارض شود.

عواملی که بر ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیر می گذارند

برخی از رایج ترین انتخاب های سبک زندگی ناسالم که می توانند روی ایمپلنت دندان تاثیر بگذارند عبارتند از:

  • سیگار کشیدن: سیگار کشیدن منجر به لکه دار شدن دندان ها، بیماری لثه و حتی از دست دادن دندان می شود. احتمال از دست دان ایمپلنت در افراد سیگاری سه برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است . اگر سیگار می کشید و به کاشت ایمپلنت دندان فکر می کنید، ترک سیگار اولین قدم ضروری است.
  • مصرف بیش از حد الکل : مصرف بیش از حد الکل می تواند منجر به انبوهی از مشکلات سلامتی شود. زیرا الکل بدن را کم آب می کند و دهان را خشک می کند. خشکی دهان محیطی را ایجاد می کند که باکتری ها می توانند رشد کنند، که می تواند منجر به بیماری لثه و شکست ایمپلنت شود. علاوه بر این، نوشیدن زیاد می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و مبارزه با عفونت را برای بدن دشوارتر کند
  • بهداشت نامناسب دهان : بهداشت نامناسب دهان یکی از علل اصلی بیماری لثه است و همانطور که قبلاً ثابت کرده ایم، بیماری لثه یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت دندان است. حتما دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و به طور مرتب برای تمیز کردن و معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • عادات غذایی ناسالم: آنچه می خورید همچنین در سلامت دندان ها و لثه ها و در نتیجه طول عمر ایمپلنت های دندانی شما نقش دارد. رژیم غذایی سرشار از قند خطر خرابی دندان را افزایش می دهد، در حالی که رژیم غذایی سرشار از اسید می تواند مینای دندان را از بین ببرد. خوردن غذاهای سفت (مانند آب نبات یا آجیل) نیز می تواند به کارهای دندانی از جمله ایمپلنت آسیب برساند. بنابراین، در صورت داشتن ایمپلنت دندان، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و پرهیز از غذاهای شیرین یا اسیدی بسیار مهم است.

علاوه بر سبک زندگی ناسالم، عادات بد خاصی نیز وجود دارد که می تواند طول عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش دهد. برخی از عادات بدی که می توانند روی ایمپلنت دندان تاثیر بگذارند عبارتند از:

  • دندان قروچه: دندان قروچه عارضه ای است که می تواند ناشی از استرس، اضطراب یا حتی اختلالات خواب باشد. و در حالی که ممکن است چندان مهم به نظر نرسد، اما در واقع می تواند آسیب جدی به دندان های شما وارد کند. وقتی دندان قروچه می کنید، به استخوان ها و بافت های اطراف آنها فشار وارد می کنید. با گذشت زمان، این می تواند منجر به آسیب و حتی از دست دادن بافت استخوانی شود. اگر ایمپلنت دندان دارید، این می تواند شما را در معرض خطر شکست ایمپلنت قرار دهد.
  • فشردن فک: فشردن یا فشردن دندان ها فشار غیرضروری به استخوان فک شما وارد می کند، که در نهایت می تواند منجر به شکست ایمپلنت شود. اگر متوجه شدید که در طول روز در حال فشردن یا منقبض کردن هستید، سعی کنید عضلات فک خود را شل کنید و از فشار بی مورد روی ایمپلنت خودداری کنید.
  • استفاده از دندان ها به عنوان ابزار: قرار نیست از دندان ها به عنوان ابزار استفاده شود. اما بسیاری از مردم دقیقاً این کار را انجام می‌دهند. چه باز کردن یک بطری یا جویدن ناخن‌هایشان. این می تواند فشار غیرضروری به دندان های شما وارد کند و منجر به تراشه، ترک و حتی شکستگی شود. و اگر ایمپلنت دندان دارید، این می تواند شما را در معرض خطر شکست ایمپلنت قرار دهد.
مقالات مرتبط
مزایای ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت دندان

اگر به ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان فکر می کنید، بهتر است از مزایای ایمپلنت دندان...

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در انواع مختلفی ساخته می شود. یک پزشک با توجه به موقعیت دندان های بیمار...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =