زیبایی و سفیدی دندان ها یکی از فاکتور های مهم زیبایی و جوانسازی صورت می باشد. بلیچینگ دندان یکی از روش های سفید کردن دندان ها می باشد. این روش در مقایسه با سایر روش های سفید کردن دندان نظیر ونیر کامپوزیت یا پرسلن لمينيت ونير یا روکش سرامیکی دندان بسیار بی خطر می باشد. بلیچینگ دندان در دو نوع بلیچینگ در منزل و بلیچینگ در مطب دندانپزشکی قابل انجام است. با انجام بلیچینگ دندان ها معمولا نتایج قابل قبولی حاصل می گردد و دندان فرد به اندازه دو تا سه درجه روشن می شود. با این حال در صورت تمایل به روشن سازی بیشتر می توان، بلیچنگ دندان ها را در چندین مرحله انجام شود. لذا آشنایی با مراحل بلیچینگ دندان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در این مورد بدانید.
مراحل بلیچینگ دندان
گاهی اوقات حتی با زدن مسواک و استفاده از نخ دندان، باز هم دندان ها دچار تغییر رنگ می شوند. بلیچینگ روشی است که به منظور درخشان سازی و برطرف کردن رنگ نامناسب دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که گفته شد بلیچینگ دندان در دو نوع بلیچینگ در منزل و بلیچینگ در مطب دندانپزشکی قابل انجام است در بلیچینگ دندان در دندانپزشکی با قرار دادن هیدروژن پراکسید یا كاربامايد پراکسید و تاباندن لیزر يا اشعه یو وی، اقدام به سفید کردن دندان می گردد. در بلیچینگ دندان خانگی اقدام به قرار دادن مواد بر روی دندان ها در منزل و روشن سازی دندان ها می گردد.
بلیچینگ دندان چیست؟
اما بلیچینگ دندان چیست؟ به مرور زمان دندان ها به دلیل مصرف غذا و نوشیدنی های رنگی، مصرف دخانیات، مصرف داروهای مختلف، کهولت سن و … سفیدی و براق بودن خود را از دست می دهند. در گذشته برای سفید کردن دندان از روش جرم گیری استفاده می کردند اما در نهایت نتیجه مطلوب حاصل نمی شد. امروز بلیچینگ روشی است که می توان برای سفید کردن دندان ها از آن استفاده کرد و به نتیجه دلخواه رسید. تفاوت بلیچینگ دندان و جرم گیری و جرم گیری در این است که جرمگیری رسوب های موجود روی دندان ها را از بین می برد اما بلیچینگ رنگ دانه هایی که به دلایل مختلف روی سطح دندان وجود دارد را پاک می کند.
مزایای بلیچینگ دندان
با انجام بلیچینگ دندان می توان از داشتن دندان های سفید و روشن لذت برد و این امر منجر به زیبایی بیشتر، اعتماد به نفس و جوانی می گردد. بر خلاف سایر روش های روشن سازی دندان نیازی به تراشیدن دندان و آماده سازی خاصی نمی باشد و بنابراین این روش تقریبا آسیبی به دندان نمی رساند و منجر به فرسایش مینا نمی گردد. لذا عوارض این روش از سایر روش ها بسیار کمتر می باشد. این روش در مقایسه با روش های دیگر ارزان تر می باشد.
بلیچینگ با لیزر
بلیچینگ با لیزر یکی از گران ترین روش ها برای سفید کردن دندان ها می باشد. در این روش محلول مخصوص روی دندان قرار داده می شود سپس از دستگاه پرتو لیزر، به منظور اثر بخشی و همینطور تسریع فرآیند درمان استفاده می شود و گرمای لازم به دندان ها داده می شود. ژل مورد استفاده در این روش بسیار قوی است. بعد از بلیچینگ امکان حساس شدن دندان وجود دارد. باید توجه داشت که برای انجام بلیچینگ می بایست یه یک دندانپزشک زیبایی مراجعه کرد.
بلیچینگ بدون لیزر
بلیچینگ بدون لیزر يا اشعه يو وي یک روش معمولی و روتین است که معمولا در منزل انجام می شود. در این روش، نوارهای شفاف و سفید کننده به صورت مستقیم روی دندان ها قرار می گیرد. این نوارهای باید روزانه به مدت 30 دقیقه روی دندان ها قرار بگیرند و تا 2 هفته به صورت مداوم تکرار شود. یکی دیگر از روش های بلیچینگ در منزل، سفید کردن دندان ها استفاده از قالب می باشد. در قالب ها مواد بليچينگ با غلظت پايين تر قرار داده ميشود. نکته مهم این است که بعد از بلیچینگ، از مصرف چای، قهوه، نوشیدنی های گازدار، مواد غذایی رنگی خودداری کنید، زیرا روی سفیدی دندان ها اثر معکوس می گذارد. از نظر یک دندانپزشک زیبایی، رعایت نکات مهم بعد از بلیچینگ دندان، از اهمیتی زیادی برخوردار است. همچنین باید گفت که این روش، برای کودکان مناسب نیست.
تفاوت بلیچینگ با لیزر و بدون لیزر
در روش بلیچینگ با لیزر، در مدت 15 تا 30 دقیقه به نتیجه دلخواه خواهید رسید اما در روش های دیگر، ممکن است بین سه تا 4 هفته طول بکشد تا به نتیجه دلخواه برسید.
مدت زمان سفید ماندن دندان بعد از بلیچینگ
سفید ماندن دندان ها بعد از بلیچینگ، به نوع رژیم غذایی، میزان رنگدانه های موجود در مواد غذایی مورد استفاده، تغذیه ای که فرد بعد از بلیچینگ دارد و بهداشت دهان بستگی دارد.
مراحل انجام بلیچینگ دندان در خانه
پیش از انجام بلیچینگ ضروری است که فرد از مسواک و نخ دندان استفاده نماید و بهداشت دندان ها را رعایت نماید. سپس یک قطره از ژل سفید کننده در سطح داخلی هر یک از تری های ساخته شده برای دندانهای فک بالا و پایین قرار داده می شود و پس از آن با نوک سرنگ مواد را در سطح پخش می گردد. در مرحله بعدی تری ها را بر روی دندان قرار می گیرد. در این مرحله ضروری است که دقت شود ژل ها از سطح قالب بیرون نزند و تری ها در جای درست قرار بگیرند. پس از آن حباب هایی در ژل سفید کننده دندان مشاهده خواهید کرد که این جزو روند درمان می باشد. در این روش ضروری است که قالب ها به مدت زمان مشخصي روی دندان ها نگه داشته شود كه به غلظت ماده هوم بليچينگ بستگي دارد. شایان ذکر است که نگه داشتن قالب ها بیشتر از زمان تعيين شده، تفاوتی در روال روشن سازي دندانها ايجاد نخواهد كرد.
نکات مهم در انجام بلیچینگ دندان در خانه
ضروری است که پس از استفاده از قالب های بلیچینگ این قالب ها شستشو شود و به منظور داشتن نتایج بهتر استفاده از ژل بيلچينگ طبق دستور استفاده شود
مراحل بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی
این روش در ابتدا اقدام به قرار دادن رتركتورها به منظور كنار نگه داشتن لب وگونه ها و دیدن بهتر دندان ها می گردد. پیش از شروع درمان باید بیمار از عینک مخصوص استفاده نماید و سپس ژل سفید کننده ایی که حاوي موادی به نام کاربامید پراکسید و یا هیدروژن پر اکسید می باشد بر روی دندان ها قرار داده می شود. این مواد باید 15 تا 20 دقیقه بر روی دندان قرار بگیرد و سپس با تاباندن لیزر مراحل درمان تکمیل می گردد.
اقدامات قبل از بلیچینگ در مطب دندانپزشکی
• ترمیم دندان های پوسیده
• در صورت نیاز جرم گیری دندان ها و برساژ
نکته قابل توجه اینکه بلیچینگ روی لمینت ها، روکش ها، پرکردگی ها و زردی ریشه های دندان که از تحلیل رفتن لثه ها ایجاد شده است، تاثیری نخواهد داشت.
هزینه بلیچینگ دندان
برای انجام بلیچینگ دندان ابتدا باید به دندانپزشک زیبایی مراجعه کرده و بعد از برطرف کردن پوسیدگی های دندان و جرم گیری دندان ها، با توجه به میزان سفیدی مورد نیاز برای دندان ها شما، هزینه آن به شما اطلاع داده خواهد شد.
عوارض بلیچینگ دندان
بلیچینگ معمولا هیچ ضرری برای دندان ها ندارد. این روش یکی از بهترین روش های سفید کردن دندان به شمار می رود. اما بلیچینگ برای همه دندان ها عملکرد خوبی ندارد. مثلا برای دندان هایی که به دلیل مصرف دارو یا جراحت دندانی دچار تغییر رنگ شده اند و همینطور لکه های قهوه ای که روی دندان ها وجود دارد، مناسب نیست. بنابراین تمام روش های درمانی به موازات داشتن مزایای درمانی دارای عوارضی نیز ممکنن است باشند. این عوارض معمولا زود گذر می باشد. این عوارض شامل موارد زیر می باشد:
• ایجاد سوزش در هنگام استفاده از بلیچینگ در دندانپزشکی
• حساس شدن دندانها به سردی و گرمی. این عارضه زود گذر است و بسیار سریع درمان می گردد.
• درصد سفید کردن این روش کمتر از لمینت می باشد.
کلام آخر
بلیچینگ دندان یکی از روش های کم عارضه سفید کردن دندان ها می باشد. با انجام این روش می توان از داشتن دندان های زیبا و سفید لذت برد.
بلیچینگ معمولا طی چند جلسه انجام میشه؟