دکتر لیلا صدقی » کامپوزیت » داشتن لبخندی زیبا با کامپوزیت دندان
مدت زمان مطالعه ۲۴ دقیقه

داشتن لبخندی زیبا با کامپوزیت دندان

زیبایی دندان ها یکی از مواردی که در زیبایی چهره بسیار تاثیر گذار می باشد. همه ما از دندان های زرد، خراب و نا منظم بیزار هستیم، به همین دلیل روش های زیادی به منظور زیبا سازی دندان ها ابداع شده است. یکی از این روش ها انجام کامپوزیت دندان می باشد. کامپوزیت ها در رنگ ها و جنس های مختلف طراحی می شوند و ممکن است به منظور کاربردهای مختلف استفاده شوند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر با انواع کامپوزیت دندان آشنا شوید.در این مقاله اطلاعات جامعی را در رابطه با کامپوزیت دندان ،مراحل انجام و کاربردهای آن به همراه فیلم و تصاویر در اختیار شما قرار می دهیم.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

حفظ لبخند سالم و زیبا به معنای کارهای بیشتر از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه است. متأسفانه، حتی با مراقبت کامل در خانه، دندان های شما همچنان می توانند از پوسیدگی دندان یا سایر مسائل رنج ببرند. چک‌آپ‌های منظم مهم هستند، بنابراین می‌توانید دریابید که آیا برای اصلاح یا کاهش این مشکلات باید از طریق کارهای دندانپزشکی بیشتر از سلامت دهان خود حمایت کنید یا خیر. همانطور که برای بسیاری از بیماران معمول است، برخی از اصطلاحات تخصصی مورد استفاده در دندانپزشکی می تواند شما را با سوالاتی مانند “کامپوزیت دندانی چیست؟”

کامپوزیت های دندانی از جمله عبارات رایجی هستند که احتمالاً در صورت نیاز به کارهای دندانپزشکی می شنوید، اما واقعاً چه هستند؟

کامپوزیت دندانتوضیحات و آشنایی با این روش درمان دندانپزشکی
نام انگلیسیDental composite
موارد کاربرداصلاحات جزئی دندان، ترمیم شکستگی های کوچک و رنگ گرفتگی جزئی دندان
مدت ماندگاری۷- ۱۰ سال
طول درمانیک روزه
نیاز به مراقبتدارد
امکان برداشتن و تعویضدارد

عوامل مختلفی مانند: سیگار کشیدن، ژنتیک، آب ناسالم، تصادفات و شرایط دیگر باعث آسیب دندان می شود و می تواند منجر به لبخند زشت و در نتیجه کاهش اعتماد به نفس شما شود! مطمئنا همه به دنبال دندان هایی سفید، خط دار و متناسب هستند. روش های مختلفی برای داشتن لبخندی زیبا وجود دارد که یکی از بهترین و برجسته ترین تکنیک ها دندانپزشکی کامپوزیت دندان است.

کامپوزیت دندان به طیف وسیعی از درمان های زیبایی و ترمیمی اشاره دارد. چیزی که ما به عنوان کامپوزیت دندان می شناسیم، در واقع رزین کامپوزیت نامیده می شود که به روش های مختلفی در دندانپزشکی استفاده می شود. می توان گفت کامپوزیت تکنیکی است که در آن از مواد همرنگ دندان برای ترمیم دندان پوسیده یا شکسته استفاده می شود.

به طور سنتی، پرکردن ها ماده ای نقره ای رنگ بودند که به عنوان آمالگام شناخته می شد و کاملاً قابل مشاهده بود. با گذشت زمان، گزینه های دیگری ایجاد شد. پرکننده‌های کامپوزیت ترکیبی همرنگ از پلاستیک و سرامیک هستند که آن‌ها را به گزینه‌ای عالی برای دندان‌هایی تبدیل می‌کند که هنگام صحبت یا لبخند در معرض یا قابل مشاهده هستند.

چه زمانی از کامپوزیت دندان استفاده می شود؟

کامپوزیت برای ترمیم دندان های ترک خورده یا آسیب دیده موثر است، زیرا با دندان های شما ترکیب می شود و ظاهری طبیعی به شما می دهد.

با استفاده از روش کامپوزیت دندان می توان تعدادی از مشکلات دندانی را حل نمود از جمله:

1. برخی ناهنجاری ها دندان

2. بزرگ کردن و بلند کردن دندان های کوچک

3. اصلاح جزئی دندان ها

4. اصلاح سطح و لبه دندان ها

5. جایگزینی برای پرکردگی های قدیمی دندان و یا پرکردن دندان های تازه آسیب دیده و پوسیده

6. فضاهای بین دندانی: گاهی اوقات بین دندان ها فاصله هایی ایجاد می شود که ظاهرخوبی ندارند. با کامپوزیت دندان می توان فاصله بین این دندان ها را اصلاح نمود.

7. شکستگی دندان: ترمیم و اصلاح پرکردگی های دندان و ترک های جزئی و سطحی در دندان ها. در برخی موارد ممکن است دندان در اثر یک حادثه یا در اثر تصادف شکسته باشد.

8. تغییر شکل و نامنظمی دندان ها در برخی موارد با کامپوزیت دندان قابل حل است.

9. برخی از انواع تغییر رنگ دندان: سفید کردن دندان به ویژه در مواردی که این تغییر رنگ دندان با بلیچینگ برطرف نمی گردد و با روش های دیگر نیز قابل رفع نیست، را می توان با این تکنیک پنهان کرد.

جهت دریافت مشاوره رایگان و وقت ویزیت در اولین فرصت فرم زیر را پر کنید.

نام
شماره تماس
فرم‌ها با موفقیت ثبت شد!
متاسفانه هنگام ارسال فرم خطایی رخ داده است. لطفاً همه فیلدهای فرم را دوباره پر کنید.

دندان هایی که استفاده از ان ها زیاد است، مانند سطوح جویدنی دندان های آسیاب، معمولاً گزینه ی مناسبی برای پر کردن با کامپوزیت نیستند.

آپارات دکتر لیلا صدقی

انواع کامپوزیت

مواد ترمیمی داندانپزشکی در دهه های اخیر تحولات زیادی داشته است. بیماران می توانند از مواد هم رنگ برای ترمیم دندان هایشان استفاده کنند. این مواد نه تنها ظاهر زیبایی دارند بلکه از نظر استحکام و دوام نیز پیشرفت قابل توجهی داشته اند. دسته بندی های مختلفی برای ترمیم دندان وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

کامپوزیت درشت دانه یا ماکروفیل

این نوع کامپوزیت، اولین نوع مواد کامپوزیت دندان است که دندانپزشکان در دهه های قبل، از آن استفاده می کردند. کامپوزیت درشت دانه یا ماکروفیل حاوی ذراتی به اندازه 10 تا 50 میکرومتر است.  این ذرات در مقایسه با مواد امروزی دارای اندازه بسیار بزرگی است. هرچند این ذرات بزرگ باعث استحکام بیشتر این مواد است اما از طرفی دیگر پولیش سطح ترمیم، مشکل است.

اندازه بندی کامپوزیت ماکروفیل

کامپوزیت هیبرید، میکروهیبرید، نانو هیبرید

کامپوزیت هیبرید

ذرات این نوع کامپوزیت در حدود 5 تا 10 میکرومتر و همچنین ذراتی به اندازه 40 نانومتر دارند. میکروهیبرید ها و نانو هیبریدها در گروه کامپوزیت هیبرید قرار دارند و اندازه ذرات آنها کمتر از 100 نانومتر تا بیش از 1 میکرومتر است. مقاومت این نوع کامپوزیت ها در برابر ساییدگی زیاد و استحکام بالایی دارند. یکی از عیوب این نوع کامپوزیت ها این است که به مرور زمان از زیبایی آن کاسته می شود و علت آن استهلاک آنها است. یکدست نبودن سطح ترمیم سبب می شود از خاصیت بازتاب کنندگی و تاثیر پولیش آن کاسته شود.

کامپوزیت میکروفیل یا ریز دانه

این نوع کامپوزیت، جدیدترین نوع کامپوزیت دندان است که وارد دنیای دندانپزشکی شد. اندازه ذرات آن کمتر از 100 نانومتر است که باعث صاف بودن سطح ترمیم و سهولت پولیش می شود. این نوع کامپوزیت برای دندان های عقبی مقاوم و استحکام کافی را ندارد.

کامپوزیت میکروفیل یا ریز دانه

نانو کامپوزیت

نانو کامپوزیت

این نوع کامپوزیت برای برطرف کردن مشکلات کامپوزیت های هیبریدی ساخته شده است و اندازه ذرات آن 20 نانومتر است. از ویژگی های منحصر به فرد این نوع کامپوزیت این است که ذرات آن به یکدیگر متصل است و تشکیل خوشه نانو می دهند. خوشه های نانو مقاومت مواد را افزایش می دهند و اگر این مواد تحت سایش قرار گرفته و نانو ذره ای از خوشه جدا شود، اندازه آن به قدری ریز است که احساس نمی شود و قابل مشاهده با چشمان غیر مسلح نیست. این ویژگی باعث شده تا مواد ترمیمی نانو کامپوزیت ها در مقابل پولیش و ساییدگی، استحکام بالایی داشته باشند. این ویژگی ها باعث می شود تا برای ترمیم دندان های عقبی نیز از این نوع کامپوزیت استفاده شود.

اینستاگرام دکتر لیلا صدقی

انواع ترمیم دندان با کامپوزیت

۱-تاج دندان کامپوزیت

تاج دندان نوعی کلاهک است که روی کل دندان قرار می گیرد. در واقع تاج‌های کامپوزیتی به میزان تاج‌های طلا، زیرکونیا یا پرسلن ماندگار نداشته و نیاز به تعویض دارند. معمولا ساخت تاج‌های کامپوزیت برای قسمتی از دندان صورت می گیرد، به این معنا که این روکش‌ها فقط قسمت‌هایی از تاج که در معرض دید هستند را پوشش می‌دهد. اگر مایل به زیبایی بیشتری باشید، امکان پوشاندن تمام طرف‌های تاج با کامپوزیت نیز وجود دارد.

کاربردهای تاج دندان کامپوزیت

  • کسانی که محدودیت بودجه دارند.
  • افرادی که به فلز حساسیت زیادی دارند و نمی‌توانند پرسلن کامل را نیز تحمل کنند.
  • گزینه‌ای موقت برای کسانی که میزان پوسیدگی نسبتا زیادی دارند.

۲. پل‌های دندانی کامپوزیت

درست مانند تاج‌ها، امکان داشتن پوسته برای پل‌های دندانی کامپوزیت وجود دارد. جایی که کامپوزیت روی آن قرار می‌گیرد و معمولا به عنوان ونیر قسمت‌های در معرض دید استفاده می‌شوند.

ساختار پل‌های کامپوزیت شبیه تاج‌ها است و اغلب در شرایطی که فرد قادر به پرداخت هزینه‌های بیشتر نیست، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۳. پل‌های کامپوزیتی چسبنده

زمانی از پل‌های کامپوزیت چسبنده استفاده می‌شود که یک دندان (معمولا دندان جلویی) را از دست داده باشید. معمولا از کامپوزیتی ساخته می شوند که با رنگ طبیعی دندان های موجود شما مطابقت دارد.

مزیت این روش ساییده نشدن دندان‌های مجاور می باشد. در نتیجه دندان‌های مجاور آسیب نمی‌بینند.

اگرچه پل متصل به رزین کامپوزیت از پروتز متحرک بهتر کار می‌کند، ولی مانند پل ثابت مقاوم نمی باشد و به میزان ایمپلنت دندان ماندگاری ندارد.

کاربرد پل‌های کامپوزیتی چسبنده

  • عدم وجود استخوان کافی و مناسب در نتیجه وارد نشدن ایمپلنت
  • زمانی که فرد برای پل دندان طبیعی، ساییده شدن و آسیب دیدن دندان‌های مجاور را نپذیرد.
  • زمانی که هزینه درمان بسیار زیاد است.

۴. اینله

اینله روش ترمیم غیرمستقیم دندان می باشد. در این تکنیک از یک ماده جامد (مثلا طلا، پرسلن یا رزین کامپوزیت) برای پر کردن حفره دندان نیز استفاده می گردد، و در جای خود چسبیده می‌شود. بر خلاف طلا و پرسلن، در این روش کامپوزیت به شیوه باندینگ در حفره قرار داده می‌شوند.

اگرچه اینله‌های کامپوزیتی به علت استفاده از روش‌های باندینگ بهتر در جای خود قرار کرفته اند، اما از نظر ماندگاری و طول عمر و همچنین مقاومت از اینله‌های طلایی و پرسلن نیز ضعیف‌تر هستند.

باندینگ دندان برای کامل کردن ظاهر دندان های تغییر رنگ، ترک خورده یا تراشیده استفاده می شود. دندانپزشک از یک رزین کامپوزیت بر روی دندان استفاده می کند که با رنگ دندان های طبیعی فرد مطابقت دارد. دندانپزشک رزین را قالب زده و شکل می دهد، سپس آن را با نور ماوراء بنفش سفت می کند.

۵. ونیرها

ونیرهای کامپوزیت دندان روکش های به رنگ دندان و ظاهر طبیعی هستند که جلوی یک دندان یا چندین دندان را می پوشانند. ونیرها یک روش زیبایی در نظر گرفته می شود که برای اصلاح ظاهر دندان های آسیب دیده استفاده می گردند.

ونیرها ممکن است دندان های کوچک یا کوتاه را یکدست تر نشان دهند. آنها همچنین می توانند یکنواختی را برای دندان های تغییر رنگ، ترک خورده یا تراشیده ایجاد کنند. ونیرها از پرسلن یا رزین کامپوزیت ساخته می شوند.

ویژگی های بهترین برند کامپوزیت دندان چیست؟

اگر به دنبال بهترین برند کامپوزیت دندان هستید، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

سهولت کار و شکل پذیری راحت

کامپوزیتی مناسب کارهای دندانی می باشد، که به راحتی دندانپزشک بتوان با آن کار کند و از طرفی شکل خود را نیز حفظ نماید و وا نرود. مواد کامپوزیتی که دندانپزشک با آن کار می کند نباید خیلی آبکی و روان باشد و همچنین نباید خیلی چسبنده باشد که به ابزارها بچسبد.

رنگی مطابق راهنمای رنگ

هنگام انتخاب رنگ مورد نظر کامپوزیت برای دندان های بیمار، باید راهنمای رنگ دقیق باشد و رنگ آن با رنگی که در عمل درست می شود کاملا مطابقت داشته باشد.

طیف کامل رنگ و شفافیت

بسیاری از برندهای کامپوزیت امروزی دوازده رنگ مختلف مینا و عاج را ارائه می دهند. هر چه دامنه رنگ ها بیشتر باشد، افراد حق انتخاب بیشتری در رنگ دندان دارند و دستتان بازتر است. با وجود رنگهای گوناگون کامپوزیت برای مینا و عاج، دندانپزشک می تواند کامپوزیت دندان را به صورت لایه به لایه و با دقت کار نموده تا به بهترین نتیجه برسد.

دوام خوب

همه برندهای کامپوزیت دندان کیفیت و مرغوبیت متفاوتی دارند. کامپوزیت با کیفیت و بادوام را می توان برای دندان های عقبی نیز استفاده کرد. هنگام انتخاب برند کامپوزیت باید سختی آن در مقابل خراش و ساییدگی، تحمل آن در مقابل فشار در نظر گرفت.

ویژگی های بهترین برند کامپوزیت دندان چیست؟
جرمگیری دندان

مهمترین اقدام قبل از انجام کامپوزیت دندان

کامپوزیت های دندان بر خلاف لمینت توسط دندانپزشک و در محیط کلینیک دندانپزشکی ساخته می شود. لذا دانش، مهارت و تخصص پزشک در ساخت و نصب کامپوزیت ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در صورت عدم تخصص مناسب ممکن است نارضایتی بیمار در نتیجه کامپوزیت دندان اتفاق بیافتد. لذا مهمترین گام در انجام کامپوزیت دندان انتخاب دندان پزشک متخصص و متبحر می باشد.

اقدامات قبل از انجام کامپوزیت دندان

مطمئناً کامپوزیت از این قاعده مستثنی نیست. قبل از انتخاب و اجرای این تکنیک ابتدا باید دانست که آیا کاندیدای مناسبی برای انجام این روش هستید یا خیر. هزینه ها، تعداد جلسات درمانی، نتایج به دست آمده و … در جلسه ای به نام مشاوره با دندانپزشک زیبایی در تهران انجام می شود.

در این جلسه دندانپزشک شما با معاینات لازم علاوه بر پاسخگویی به سوالات، اطمینان حاصل می کند که فرد از نظر سلامت لثه مشکلی جز مشکلات دندانی نداشته باشد. در ابتدا فرد مورد معاینه کامل دهان قرار می گیرد. در صورت مشاهده التهاب یا عفونت باید قبل از اقدام به انجام این روش درمان شوید و سپس برای کامپوزیت دندان اقدام کنید. همچنین در این جلسه خواسته ها و انتظارات شما مورد بررسی قرار می گیرد و مشخص می شود.

کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟

  1. مرحله اول: پس از رفع مشکلات دندان و لثه، مانند رفع پوسیدگی و رفع التهابات، حالا نوبت به انجام کامپوزیت می رسد. اگر دندان نیاز به اصلاح داشته باشد، ابتدا بی حس کننده تزریق می شود.برای رنگ کامپوزیت از نظر شخص استفاده می شود. اگر فردی بخواهد دندان هایش سفیدتر باشد از کامپوزیت های سفید استفاده می گردد.
  2. مرحله دوم: در این مرحله دندان ها باید از هر گونه میکروب تمیز شوند، بنابراین دندان های مورد درمان ابتدا به طور کامل تمیز شده و توسط یک مانع از دندان های دیگر جدا گردند.
  3. مرحله سوم: در این مرحله کمی ژل اسیدی روی دندان ها زده می شود تا سطح دندان ها کمی ناهموار شود. این عمل باعث می شود که مواد ترمیمی بهتر و موثرتر روی دندان ها قرار گیرد.
  4. مرحله چهارم: سپس کامپوزیت را که ماده ای خمیری شکل می باشد را با قلم مخصوص روی دندان ها قرار می دهد.
  5. مرحله پنجم: پس از انجام این مراحل، مواد کامپوزیت به صورت لایه لایه روی سطح دندان قرار می گیرند و توسط نورهای مخصوصی که ساطع می گردد، مواد روی دندان ثابت شده، سپس نوبت به فرم دهی دندان ها می رسد. این مرحله بسیار اهمیت دارد در نتیجه اصلی. دندانپزشک شما عمل کامپوزیت دندان را تا رسیدن به سطح و شکل مطلوب ومناسب ادامه می دهد.
  6. مرحله ششم: در این مرحله کامپوزیت سفت شده و دندان ها در معرض نور قرار می گیرند.
  7. مرحله آخر: حالا باید پولیش انجام گردد. این کار باعث شفافیت دندان ها می شود. دقت در این مرحله نیز در نتیجه عملیات بسیار موثر می باشد. در این مرحله می توانید نظر خود را در مورد نتیجه دندان کامپوزیت خود بیان کنید. زوایای آن تا حدودی قابل تنظیم است، بنابراین در صورت مشاهده مشکل جزئی در زوایای دندان می توانید از دندانپزشک خود بخواهید تا آن را برطرف نماید.

پس از انجام کامپوزیت و انجام مراحل آن، دندانپزشک کامپوزیت را ارزیابی می کند تا مطمئن شود که دندان های کامپوزیت کارایی دندان های طبیعی را دارند یا خیر. کاغذ کربن به بیمار داده شود و پزشک از فرد می خواهد که دندان هایش را مسواک بزند و بعد به آرامی کاغذ را گاز بگیرید، تا دندانپزشک وضعیت را بررسی می نماید. اگر در این مرحله نقصی مشاهده شود، پزشک با تراز کردن دندان ها آن را برطرف می کند.

مراحل انجام کامپوزیت دندان
مشاوره آنلاین دکتر لیلا صدقی

مراقبت از دندان کامپوزیت

مانند سایر درمان های دندانپزشکی، انجام کامپوزیت نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا محافظتی که برای دندان های شما ایجاد می کند افزایش یابد.

کارهای ساده ای وجود دارد که می توانید برای طول عمر کامپوزیت خود انجام دهید و به شما این امکان را می دهد تا سال ها لبخند سالم و زیبای خود را حفظ کنید.

پر کردن با کامپوزیت می تواند تا سال ها دوام بیاورد. البته، سال‌هایی که می‌تواند روی دندان‌های شما بماند بستگی به نحوه مراقبت شما از آن دارد.

پرکننده های کامپوزیت جدید مطمئناً خیلی طبیعی به نظر می رسند اما در برابر لکه شدن نیز آسیب پذیر هستند. باید بدانید که چه غذاهایی را نباید مصرف کنید تا بتوانید از لکه دار شدن مواد کامپوزیت خود جلوگیری کنید.

خوراکی ها

اجتناب از غذاها، نوشیدنی ها و هر چیزی که ممکن است دندان های شما را لکه دار کند.  راه دیگر برای اطمینان از اینکه دندان کامپوزیت شما به بهترین شکل خود باقی می ماند، اجتناب از غذاهایی است که ممکن است  آن را لکه دار یا تغییر دهند. برخی از این نوشیدنی ها ممکن است شامل شراب قرمز، قهوه و آب میوه و هر نوع غذا با رنگ مصنوعی مانند آب نبات باشد. کشیدن سیگار و استفاده از تنباکوی جویدنی نیز احتمالاً دندان های کامپوزیت و طبیعی شما را زرد کند.

شما باید از خوردن غذاها و نوشیدنی های سرد و گرم و همچنین غذاهای سفت، ترد و چسبنده خودداری کنید.غذاهای گرم و سرد فقط باعث انبساط یا جمع شدن مواد پرکننده می شوند.به همین دلیل، می تواند سازگاری پرکننده، شکل را تغییر دهد و در عین حال بر استحکام مواد تأثیر بگذارد و باعث ایجاد شکل نامناسب دندان شود.

مراقبت از دندان کامپوزیت- خوراکی ها

گاز گرفتن غذاهای سفت باعث شکستگی مواد کامپوزیت می گردد. همچنین مصرف غذا و خوراکی های چسبنده کامپوزیت دندان شما را مستعد پوسیدگی بیشتر می کنند زیرا می توانند به مواد کامپوزیت دندان شما بچسبند.

استفاده از دهانشویه مناسب

مراقبت از دندان کامپوزیت- دهانشویه

از دهانشویه های حاوی الکل خودداری کنید. این نوع دهانشویه می تواند به مرور زمان مواد کامپوزیت را تخریب و میزان سایش آن را افزایش دهد.

برخی دیگر از دهانشویه ها نیز امکان دارد پرکننده های رزین کامپوزیت را لکه دار کنند و تغییر رنگ دهند. برای جایگزینی، بهتر است به جای آن، دهان شویه بدون الکل، بدون رنگ و خمیر دندان بدون رنگ استفاده کنید.

اجتناب از عادات بد

برای به حداقل رساندن احتمال شکستگی و شکسته شدن کامپوزیت، از چند عادت بد اجتناب کنید. عادت های بد که ممکن است به کامپوزیت آسیب برساند مانند جویدن ناخن، سر درب قلم یا هر چیز دیگری. با گذشت زمان احتمالاً پیوند کامپوزیت شما را از بین می برند.

مراقبت از دندان کامپوزیت- عادات بد دندان

مقدار زیادی آب بنوشید

مراقبت از دندان کامپوزیت- نوشیدن آب

نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز یک راه مطمئن برای تمیز نگه داشتن دهان و کامپوزیت استفاده شده در دهان شما است. آب به حذف باقی مانده مواد غذایی و تثبیت سطح اسیدیته دهان شما کمک می کند، بنابراین دندان های شما را تمیز نگه می دارد.

مراقبت های روزانه  

در اینجا چند نکته برای مراقبت روزانه از دهان و دندان وجود دارد که موجب می شود دندان ها و کامپوزیت خود را به مدت طولانی تر نگه دارید:

  • هر روز بعد از غذا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • برای کاهش احتمال پوسیدگی دندان، مصرف مواد غذایی شیرین را به حداقل برسانید.
  • از یک مسواک نرم با یک خمیر دندان غیر ساینده و رنگی  استفاده کنید.
  • برای پرکردن های متعدد، ژل های فلوراید توسط دندانپزشک شما توصیه می شود تا به تقویت مینای دندان و بیشتر شدن وجود پرکننده ها کمک کنند.
  • از دندان قروچه خودداری کنید.
مراقبت از دندان کامپوزیت- مراقبت از دندان

مزایای انجام کامپوزیت

کامپوزیت دندان دارای مزایای زیادی است که باعث می شود به سایر روش های درمانی و زیبا سازی ترجیح داده شود. این مزایا شامل موارد زیر می باشد:

  • در کوتاهترین زمان امکان انجام است. در واقع در یک جلسه امکان انجام آن وجود دارد.
  • نیاز به اقدامات قبلی ندارد.ارزان قیمت تر از سایر روش های درمانی و زیبا سازی است.
  • در صورت ایجاد مشکل قابل تعویض و بازسازی می باشد.
  • کامپوزیت دندان روشی کم تهاجمی است و نیازی به بی هوشی ندارد.
  • خون ریزی و تورم ندارد.
  • حساسیت زا نمی باشد.
  • قبل از انجام آن می توان نسبت به اصلاح و درمان خرابی و پوسیدگی دندان ها اقدام نمود.
  • با انجام کامپوزیت می توان کوچکی و نا مرتب بودن دندان ها را اصلاح کرد.
  • بیمار دردی را در هنگام انجام کامپوزیت احساس نمی کند.
  • داشتن ظاهر طبیعی و زیبا
  • پرکننده های کامپوزیت به طور یکپارچه با دندان های طبیعی شما ترکیب می شوند و آنها را تقریبا نامرئی می کند.
  • این ماده کمی انعطاف‌پذیر است و در نتیجه باعث کاهش سوراخ‌کاری و حفظ بیشتر دندان‌های طبیعی شما می‌شود.
  • مواد رزین موجود در پرکننده های کامپوزیت، پیوند محکمی با دندان های شما ایجاد می کند.
  • آنها بادوام هستند و می توانند فشار و استفاده متوسط را تحمل کنند.
  • کامپوزیت برای پر کردن و تعمیرات کوچک دندان مناسب هست.
  • از این تکنیک می توان برای رسیدگی به سایر تغییرات زیبایی مانند تغیی رنگ یا شکل دندان ها استفاده شود.
مزایای کامپوزیت دندان
نمونه کارهای دکتر لیلا صدقی

عوارض کامپوزیت دندان

هر روش درمانی و زیبا سازی به موازات داشتن مزایای فراوان ممکن است دارای عوارضی نیز باشد. شایان ذکر است که احتمال وقوع این عوارض در صورت انجام کامپوزیت توسط دندانپزشک زیبایی در شهرک غرب بسیار ناچیز می باشد.

عوارض کامپوزیت های دندانی در بسیاری از موارد علت درمان غیراصولی و عدم مراقبت های لازم بعد از انجام آن است. این عوارض شامل موارد زیر می باشد:

  • درمان ناصحیح: این نوع درمان می تواند سبب عوارضی مانند التهاب لثه شود که بسیار رایج است و تنها راه درمان آن برداشتن کامپوزیت های قبلی، انجام درمان التهاب و قرار دادن کامپوزیت جدید است. علاوه بر این عارضه، تغییر رنگ دندان ها و مشکلات پوسیدگی نیز از عوارض درمان غیراصولی محسوب می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما پیش فرد غیر متخصص کامپوزیت دندان را انجام دهید.
  • عدم رعایت بهداشت: در برخی موارد به دلیل رعایت نکردن بهداشت دندان بعد از کامپوزیت، پوسیدگی ایجاد می شود، مثلاً اگر مسواک نزنید و از نخ دندان استفاده نکنید و غذا بین دندان ها باقی بماند، به مرور زمان پوسیدگی رخ می دهد.
  • ظاهر غیر طبیعی دندان ها: این امر به دلیل عدم ظرافت در کار دندانپزشک رخ می دهد. همانطور که گفته شد این تکنیک های دندانپزشکی باید توسط فرد متخصص و با تجربه صورت گیرد.
  • مشکل در خوردن: اگر کامپوزیت به درستی نصب و صیقل داده نشود، ممکن است در هنگام خوردن و جویدن غذا موجب ناراحتی شود.
عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

سایر عوارض نادر کامپوریت دندان عبارتند از:

  • حساسیت در دندان ها
  • با گذر زمان و عدم رعایت مراقبت های لازم ممکن است شکستگی و تغییر رنگ در کامپوزیت ها اتفاق بیافتد.
  • ممکن است به منظور انجام کامپوزیت، نیاز به تراشیدن مینای دندان باشد.
  • احتمال ایجاد تورم لثه زود گذر پس از انجام کامپوزیت وجود دارد.التهاب لثه

مدت ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟

به طور کلی، میانگین طول عمر یک پرکننده کامپوزیت حدود ۱۰-۷ سال است. با این حال، این طول عمر مطلق نیست و می تواند تحت تأثیر منفی یا مثبت محل پرکردگی، بهداشت دهان، رژیم غذایی و عادات فردی قرار گیرد.

با این حال، طول عمر یک پرکننده کامپوزیت توسط عواملی مانند:

  • نوع دندان  
  • عادات بهداشت دهان و دندان
  • رژیم غذایی
  • عادات بد فردی مانند دندان قروچه
  • موقعیت دندان  در دهان
مدت ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟

از پر کردن کامپوزیت می توان برای پر کردن حفره ها ی دندان در نقاط مختلف دهان استفاده کرد. با این حال، محل پر کردن می تواند بر طول عمر آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، پرکننده‌های کامپوزیتی که در بالای دندان‌های آسیاب قرار می‌گیرند، به میزان قابل‌توجهی در معرض ساییدگی نسبت به آن‌هایی هستند که در بین دندان‌ها اعمال می‌شوند. بنابراین، برخی از پرکننده های کامپوزیت ممکن است سریعتر فرسوده شوند و نیاز به تعویض زودتر داشته باشند.

آیا می توان کامپوزیت دندان را برداشت یا تعویض کرد؟

بله امکان برداشتن ونیرهای کامپوزیتی وجود دارد، همچنین در جواب این سوال باید گفت که حذف کامپوزیت دندان ها رابطه مستقیمی با نحوه انجام آن بر روی دندان شما توسط دندانپزشک دارد. در بیشتر موارد برای گداشتن روکش کامپوزیتی نیاز به تراشیدن مینای دندان نیست و یا خیلی جزئی می باشد در این موارد حذف کامپزیت دندان موردی ندارد. پس به خاطر داشته باشید که همیشه انجام کامپوزیت نزد بهترین دندانپزشک متخصص کامپوزیت انجام دهید.

همجنین به راحتی نزد یک دندانپزشک حرفه ای می توانید کامپوزیت قدیمی را با یک رزین کامپوزیت جدید جایگزین کنید که با سایه طبیعی دندان شما مطابقت دارد. این روش سریع و بدون درد است و می توان آن را در چند ویزیت دندانپزشکی تکمیل کرد. رزین کامپوزیت به اندازه دندان های طبیعی شما قوی نیست، اما با مراقبت و نگهداری مناسب، می توانید سال ها روی آن حساب کنید.

آیا می توان کامپوزیت دندان را برداشت یا تعویض کرد؟

چرا می خواهم کامپوزیت دندان را حذف کنم؟

بنابراین، چرا در وهله اول به حذف کلمپوزیت دندان فکر می کنید؟ در زیر چند دلیل آورده شده است.

  • برای ترمیم آسیب وارد شده به کامپوزیت دندان
  • برای آماده سازی دندان ها برای روکش های دیکری مانند لمینت
  • از ظاهر و رنگ کامپوزیت خود راضی نیستید.
  • زمانی که دیگر کامپوزیت عمرش تمام شده است.

تفاوت کامپوزیت دندان و لمینت دندان چیست؟

این سوال بسیاری از افرادی است که به دنبال تکنیک های زیبایی دندانپزشکی هستند، می باشند. در این قسمت به بررسی کامل آن ها می پردازیم: کامپوزیت و لمینت دندان هر دو روشی هستند که هدفی را دنبال می کنند و آن زیباسازی فرم دندان ها و لبخند شما است. و رنگ آن ها را روشن کنید، اما تفاوت های اساسی بین این دو تکنیک وجود دارد.

مزیت های کامپوزیت دندان نسبت به لمینت های سرامیکی:

  • زمان انجام: این دو تکنیک از نظر زمان لازم برای انجام آنها کاملاً متفاوت هستند به طوری که یک جلسه درمانی برای انجام کامپوزیت دندان کافی خواهد بود و مواد در مطب و توسط دندانپزشک آماده می شود اما تکنیک لمینت نیاز به موادی دارد، که باید در لابراتوار تهیه شده، که در حدود سه هفته زمان می برد و سپس دندانپزشک لمینت را انجام می دهد و زمان بر است. بنابراین زمان درمان کامپوزیت نسبت به لمینت بسیار کمتر است، بنابراین نیازی به انتظار نمی باشد.
  • تراشیدن دندان: در روش کامپوزیت، دندان ها نیازی به تراشیدن ندارند مگر اینکه دندان شما پوسیده باشد، اما در درمان با لمینت دندان ها باید حدود نیم میلی متر تراشیده شوند.
  • امکان تعمیر: در روش لمینت امکان تعویض و تعمیر وجود ندارد، ولی  در روش کامپوزیت امکان تعمیر و تعویض نیز است.
  • هزینه: هزینه لمینت های سرامیکی بیشتر از کامپوزیت می باشد.

هزینه انجام کامپوزیت

هزینه انجام کامپوزیت دندان بسته به نوع مشکل، جنس مواد استفادی، تعداد واحد مورد نیاز و تخصص پزشک متفاوت می باشد. به جهت اطلاع دقیق از هزینه ها ضروری است که با پزشک مشاوره شود. می توانید نمونه کاراهای دکتر لیلا صدقی را در ویدیو زیر مشاهده

سوالات متداول

کلام آخر

کامپوزیت دندان یکی از روش های نوین زیبا سازی دندان می باشد. با انجام کامپوزیت دندانی می توانید از زیبایی، مرتب بودن و سفیدی دندان ها لذت ببرید. در حالی که یک دندانپزشک باتجربه می تواند با ونیر کامپوزیت لبخند شگفت انگیزی را برای شما به ارمغان بیاورد،

مقالات مرتبط
هزینه کامپوزیت ونیر

هزینه کامپوزیت ونیر

هزینه کامپوزیت دندان یکی از فاکتورهای مهمی است که افراد متقاضی قبل از انجام آن در خصوص...

ونیر کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت دندان (روکش کامپوزیت) یک گزینه عالی برای بیمارانی است، که می خواهند ظاهر...

طول عمر کامپوزیت ونیر

طول عمر کامپوزیت ونیر

طول عمر کامپوزیت ونیر دندان چقدر است؟ کامپوزیت ونیر یکی از محبوب ترین خدمات دندانپزشکی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

6 دیدگاه ها
  1. من پیش خانم دکتر صدقی کامپوزیت وینر انجام دادم خیلی راضیم الان یکسال هست

    پاسخ
    • خیلی ممنون

      پاسخ
  2. واقعا میشه کامپوزیت تا ۷ سال نگه داشت؟

    پاسخ
    • سلام. بله اگر کیفیت مواد به کار رفته خوب باشه و مراقبت های لازم صورت بگیره امکان پذیر هست.

      پاسخ
  3. من دو سال پیش کامپوزیت دندان انجام دادم پیش یک دندانپزشک دیگه خیلی از رنگش ناراضیم امکان تعویض هست خانم دکتر؟

    پاسخ
    • سلام بله امکان تعویض هست.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × یک =